07.10.2019
3 min læsetid

Techtopia 126: Lev for evigt med tech eller dø med dine data

Tusindvis af svenskere har fået en chip i hånden, som erstatter deres togbillet, og flere danskere følger trop. Men er dataetikken i orden, når du bliver chippet?

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Smelt sammen med teknologien og lev sundt måske for evigt. Er den teknologiske sejr over døden evig lykke eller et evigt overvågningsfængsel med uetisk brug af dine personlige data?

Det var spørgsmålet, da den svenske transhumanist og biohacker Hannes Sjöblad debatterede med dataetiker Pernille Tranberg på teknologifestivalen Technomania foran et stort publikum.

Sjöblad startede trenden med at skyde chips ind i folks hånd, og nu har han en sundhedschip på vej, der skal sidde permanent inde i vores krop og måle blodsukker og andre sundhedsdata.

Tranberg mener, at den type permanent dataopsamling er det første skridt på vej mod et samfund, hvor vi bliver mere maskine end menneske. 

Hør de to diskutere etikken omkring sundhedsdata og det evige livs (u)lyksagligheder i denne live-on-tape-udgave af Techtopia.

Medvirkende:

Hannes Sjöblad, biohacker

Pernille Tranberg, rådgiver i dataetik, Dataethics.eu

Link:

Hannes Sjöblad https://www.hannessjoblad.com/

Pernille Tranberg Dataethics.eu

 

Technomania https://ida.dk/viden-og-netvaerk/temaer/technomania

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook