18.11.2019
3 min læsetid

Techtopia 132: Håndlavede pixels

Computerspil er meget mere end Fortnite og Counterstrike. Der findes en stor underskov af mere kunstneriske digitale spil - de såkaldte indie games.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Computerspil er meget mere end Fortnite og Counterstrike. Der findes en stor underskov af mere kunstneriske digitale spil - de såkaldte indie games.

Håndlavede pixels er spilbranchens dogmefilm. Et indie spil er oftes lavet af få personer på et lille budget og kan sammenlignes med uafhængige pladeselskaber eller arthouse film. De har som regel deres eget kunstneriske udtryk, der ligger fjernt fra store, dyre mainstream spil.

Minecraft er måske det mest kendte eksempel på et indie game. Lavet af én mand i Stockholm, men sidenhen populært blandt millioner og købt af Microsoft, hvilket forgyldte skaberen.

Computerspilsforsker Jesper Juul har skrevet ny bog om indie spillenes udvikling og historie.

Medvirkende: Jesper Juul, lektor, cand. mag., Institut for Visuelt Design, KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler
for Arkitektur, Design og Konservering)

Link:
Jesper Juul 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook