24.02.2020
3 min læsetid

Techtopia 143: Bekymret hacker: Vi er på vej ind i perfekt storm

Vi er elendigt forberedt på cyberangreb. Både private virksomheder og offentlige institutioner som hospitaler og infrastruktur. Det mener en af IBMs ledende sikkerhedeksperter.

Henrik Føhns

afHenrik Føhns

Vi er elendigt forberedt på cyberangreb. Både private virksomheder og offentlige institutioner som hospitaler og infrastruktur.

Det mener en af IBMs ledende sikkerhedeksperter - nemlig den britiske Felicity March, der med udgangspunkt i WannCry ransomware angrebet, der lammede stort set hele det britiske hospitalsvæsen i 2017, råber vagt i gevær.

De britiske computere var ikke opdateret og derfor nemme ofre, men angrebet fik Felicity March til at ansku problemet med modstå hackerangreb anderledes. Efter de mange store angreb i 2017 er vi måske nok blevet bedre til at identificere angreb og måske også stoppe dem, men hvad når vi skal tilbage online igen?

Ifølge Felicity March så er ingen af de meget store virksomheder, som hun arbejder med, klar til at komme godt ud på den anden side af et hackerangreb, fordi de simpelthen ikke har den nødvendige backup eller systemerne til at foretage den. Derfor har hun opfundet begrebet den minimale virksomhed. Den mindste mulige udgave af en organisation, som kan holde en forretning kørende selv efter at den er slettet totalt. Desværre er der lang vej, før hendes arbejde bærer frugt.

Medvirkende:

Felicity March, Security and Resilience Leader, GTS, Europe, IBM
Sine Zambach, ph.d. datalogi og forfatter

Links:
Flic https://twitter.com/flickmarch
Kvinde Kend Din Kode http://kvindekenddinkode.dk

 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook