18.09.2017
42 min læsetid

Techtopia #18: Hvad kommer bagefter robotter og Ubers samfundsmod

"We-Economy" er titlen på en ny dansk bog, som prøver at binde det samfund sammen, som teknologi splitter. Hvad er der på den anden side af robotter og Ubermodellen?

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

"We-Economy" er titlen på en ny dansk bog, som prøver at binde det samfund sammen, som teknologi splitter. Hvad er der på den anden side af robotter og Ubermodellen?

Informationsteknologi har introduceret en ny samfundsøkonomi, som også betyder et nyt sæt spilleregler for den måde vores samfund er indrettet på. Det handler om nye teknologier som 3D printer, robotter og kunstig intelligens. Og det handler om den dominans som digitale platforme som FB, Uber, Airbnb, Google og mange andre har fået. Det handler også om deleøkonomi og borgerløn som en del af svaret på en forestående krise i velkendte samfundsmodeller. Peter Hesseldahl har i sin nye bog samlet det hele i begrebet We-Economy - Vi-økonomi - men hvad betyder det egentlig??

3D print en af de teknologier, der forandrer vores verden hastigt. Peter Hesseldahl nævner, at vi i princippet alle sammen kan have en fabrik i form af en 3D printer på vores skrivebord, men sådan lød budskabet også i 2009, da jeg første gang besøgte et amerikansk hackerværksted, som lavede de første 3D printere til almindelige mennesker. Men hvor er de 3D printere henne? Jeg kender stadig ingen, som har én på skrivebordet derhjemme. Men de ER derude. Det ved Märtha Rehnberg alt om. Hun er partner i firmaet DareDisrupt og ekspert i 3D print, som hun har arbejdet med blandt andet hos Mærsk. 

Medvirkende

Peter Hesseldahl, forfatter

Märtha Rehnberg, partner DareDisrupt

Links

Peter Hesseldahls bog “We-Economy” http://we-economy.net/

Driving 3D Konference https://universe.ida.dk/driving-3d/tilmelding/

The Copenhagen Letter on Tech http://copenhagenletter.org/

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook