25.09.2017
35 min læsetid

Techtopia #19: Cyklen er den sande disruption - ikke Tesla

Går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

Måske går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Men du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel. Måske suppleret med et batteri, så du nemt kan køre længere ture. Og på sigt lave din cykel om til en rullende mobiltelefon.

Manden bag tankerne om mikromobilitet hedder Horace Dediu, og han er dataanalytiker med en fortid hos Nokia. Det har ført til indgående analyser af Apple og deres dominans på smartphones. Horace Dediu har også studeret hos Clayton Christensen på Harvard University, manden der har udformet teorien om disruption. Blandt andet derfor er der grund til lytte, når Horace Dediu siger, at cyklen er den ægte disruption i storbyen - ikke en Tesla.

På Techfestivalen i København for nyligt kørte Horace Dediu et otte timer langt summit om mikromobiliet - dvs. fremtidens trafik i storbyen. Samme aften lavede Techtopia et live-interview med ham foran et publikum på cirka 100 mennesker på Space 10 i Kødbyen.

Medvirkende: 

Horace Dediu, dataanalytiker, Asymco

Links:

Asymco http://www.asymco.com/

Techfestival http://techfestival.co/

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook