29.05.2017
33 min læsetid

Techtopia #2: Robotten er bare et stykke værktøj på månen

Vi taler med det tyske firma Franka, der laver robotter, som skal arbejde sammen med mennesker fremfor at erstatte os. Og vi møder det israelske firma Beamr, der arbejder med videokomprimering Vært: Henrik Føhns.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

[00:23] Når vi taler om Industri 4.0, så følger der tit en dystopisk vision med, som handler om, at automatiseringen af arbejdsopgaver sender op mod halvdelen af arbejdsstyrken ud af arbejdsmarkedet. Men tænk engang hvis vi kan bygge en fælles fremtid med robotterne, hvor de er et nyttigt værktøj frem for en trussel.

Det tyske firma Franka laver en ny type robotter, som skal arbejde sammen med mennesker fremfor erstatte os. Robotterne er ligeså nemme at bruge som en smartphone og er udstyret med følesans som mennesker. Baggrunden er forskning og teknologi fra rumfart.

[22:58] Vi hilser også på Beamr, der er et videokomprimeringsfirma fra Israel. De laver med andre ord det samme som nørderne i satire tv-serien “Silicon Valley” - dog uden de sjofle vitser.

Medvirkende: 

  • Sami Haddadin, Prof. Dr.-Ing. på universitetet i Hannover og stifter af Franka

  • Dror Gill, CTO og VP Product, Beamr

Links:

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook