18.12.2017
27 min læsetid

Techtopia #31: Styr computerspil med tankens kraft

Kig på en bold. Tænk på at kaste den efter en dræberobot. Og vupti; det sker. Velkommen til virtual reality styret med tankens kraft.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

Kig på en bold. Tænk på at kaste den efter en dræberobot. Og vupti; det sker. Velkommen til virtual reality styret med tankens kraft.

Det lyder som science fiction, men du kan nu styre et computerspil og skrive på et tastatur udelukkende ved at tænke på det. Ingen mus - intet tastatur - "se mor ingen hænder". Kun elektriske signaler fra din hjerne.

Udstyret kaldes et brain-computer-interface (BCI) og er i virkeligheden et sæt virtual reality briller og en EEG scanner, der via syv elektroder på dit hoved opfanger de elektriske impulser fra neuroner i din hjerne.

Vi skal også prøve et sæt VR-briller inspireret af det menneskelige øje, der fokuserer og stiller skarpt på ét punkt og lader alt det i periferien være lidt uskarpt. I dag er en VR skærm som en tv-skærm, hvor alle punkter på skærmen har den samme opløsning. Og det giver overordnet set en ret sløret oplevelse.

Det finske firma Varjo har derfor valgt at lave en VR brille, der stiller skarpt som det menneskelige øje.

Medvirkende:

Ramses Alcaide, CEO, Neurable

Urho Konttori, CEO, Varjo

Links:

Neurable 

Varjo 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook