15.01.2018
35 min læsetid

Techtopia #35: Forstå euforien omkring bitcoin

Bitcoin stiger og falder i værdi. Men hvad handler det egentlig om - det der med kryptovaluta?

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

I starten af 2017 var værdien af én bitcoin ca. $800. I december toppede den på næsten $20.000.

Det har trukket avisoverskrifter over hele verden og fået mennesker, som aldrig havde hørt om kryptovaluta, til at investere i den hypede, digitale møntfod.

Bitcoin er nemlig ikke alene. Væksten i bitcoins værdi blev i 2017 slået af den for de fleste ukendte kryptovaluta Ripple, der i 2017 øgede sin værdi med intet mindre end 36.018 pct. I januar 2017 kostede den blot 0,006 dollars. Ved udgangen af året kostede den 2,9 dollars. Og ripple er kun én af flere kryptovalutaer, som steg hurtigere i værdi end bitcoin.

Techtopia spørger bitcoinpioner og senior vice president i Smart Payments - et datterselskab til Nets - Hans Henrik Hoffmeyer, hvad det her går ud på? 

Han tegner en hypekurve for kryptovaluta, der går fra nysgerrighed over eufori til skuffelse og slutter i en reel forståelse af et nyt paradigme for penge, værdier, investeringer og transaktioner. Og hvad det kommer til at betyde for samfund og arbejdsmarked.

Medvirkende:
Senior vice president i Smart Payments - et datterselskab til Nets - Hans Henrik Hoffmeyer

Link:
Nets 
Coindesk nyhedssite om kryptovaluta 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook