26.02.2018
40 min læsetid

Techtopia #41: Flyt din start-up til Kina

I flere år har danske tech start-ups primært ville flytte til Silicon Valley for at slå igennem, men på det seneste er interessen for Kina blevet vakt og her kan Finland blive en genvej.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

I flere år har danske tech start-ups primært ville flytte til Silicon Valley for at slå igennem, men på det seneste er interessen for Kina blevet vakt, og her kan Finland blive en genvej.

Det kinesiske investor selskab Comb+ kører et projekt i Finland under navnet SINOtrack, hvor finske start-ups kommer på en uges studieophold i en inkubator i Beijing for at lære, hvordan man etablerer sig på det kinesiske marked. De heldige finder måske også en kinesisk investor og kan begynde at skabe sig en karriere i Kina.

Techtopia besøger Helsinkis nye iværksætterfabrik Maria 01 Start-Up Hub, der er etableret på 10.000 kvm på et nedlagt hospital og pt. byens erhvervsudviklingsdarling. Her møder vi folkene bag SINOtrack og nogle finske start-ups, som er i gang med deres kinesiske eventyr.

Medvirkende:
Inka Mero; bestyrelsesformand, Pivot 5
Merja Taipaleenmäki, CEO, Citynomadi
Mikko Puuronen, CCO, Oviku
Suvi Sillanpää, CEO, Suomi Health
Jani Salo, CEO, Arctic Air

Links:
Pivot 5
Citinomadi
Oviku
Arctic Air 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook