30.07.2018
35 min læsetid

Techtopia #63 sommerMIX: El-cyklens indtog

Måske går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Men du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

Måske går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Men du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel. Måske suppleret med et batteri, så du nemt kan køre længere ture. Og på sigt lave din cykel om til en rullende mobiltelefon.

1. juli trådte en ny bekendtgørelse i kraft her i Danmark, som vil gøre det lovligt at benytte en elektrisk 45-cykel på cykelstierne.

Samtidig har små el-løbehjul oversvømmet en række amerikanske byer, hvor de kan lejes ligesom en bycykel. Ikke ulig de mange millioner helt almindelige cykler, som udlejningsfirmaer har oversvømmet kinesiske byer med.

Cykler - med eller uden el - vinder frem i storbyer over hele verden.

På Techfestivalen 2017 i København kørte den amerikanske dataanalytiker Horace Dediu et otte timer langt summit om mikromobiliet - dvs. fremtidens trafik i storbyen. Samme aften lavede Techtopia et live-interview med ham foran et publikum på cirka 100 mennesker på Space 10 i Kødbyen. Horace Dediu siger, at cyklen er den ægte disruption i storbyen - ikke en Tesla. Det kan du høre eller genhøre nu.

Medvirkende:

Horace Dediu, dataanalytiker, Asymco

Links:

Asymco http://www.asymco.com/

Techfestival http://techfestival.co/

På Techtopia Backstage diskuteres bl.a. el-cykler
https://www.facebook.com/groups/TechtopiaBackstage/

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook