23.08.2018
45 min læsetid

Techtopia #67: #oprørforfremtiden

Borgerløn, 25 timers arbejdsuge og andelsbevægelse. Er det svaret, når robotter og algoritmer snupper vores jobs?

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

Borgerløn, kortere arbejdstid og medejerskab er i hvert en del af svaret i den nye bog "Oprør For Fremtiden", der et bud fra den danske venstrefløj på, hvordan vi indretter vores informationssamfund med respekt for borgerne, men uden at blive maskinstormere.

Forfatterne er de to SF'ere Peter Westerman og Lisbeth Bech Poulsen. Techtopia sætter sidstnævnte i stævne på hendes kontor på Christiansborg til en snak om automatisering, dataetik, borgerløn, økonomisk demokrati, andelsbevægelsen og politikeres manglende forståelse for teknologi som en faktor, der ændrer samfundet med høj hastighed.

Vi får også indblik i forfatternes Manifest for Frihed og Fællesskab, der kommer med forslag til et bæredygtigt og lige informationssamfund. Og så er der også en håndfuld hverdagstips til folk, som ikke er i magtens centrum. Tips til et oprør for fremtiden, som du kan følge på #oprørforfremtiden.

Medvirkende:
Lisbeth Bech Poulsen, MF, SF

Links:
Lisbeth Bech Poulsen 
Oprør for Fremtiden 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook