14.09.2018
35 min læsetid

Techtopia #70: 150 læresætninger til tech-branchen

På Techfestival i København samledes 150 mennesker fra 35 lande og skrev 150 principper til en branche i moralsk krise. Budskaber som "Move Fast to Fix Things", "Serve the People Not Tech", "Don't Make Users Addicts"

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Shownotes

Sidste år samledes 150 mennesker i en international gruppe på den københavnske Techfestival for at skrive et manifest, som skulle være en opsang til kollegaerne i en branche, der er på vej ud over kanten i grådighed og moralsk uføre i form af skatteunddragelse, fake news og misbrug af private data.

"The Copenhagen Letter" med budskaber om at teknologi ikke skal styre mennesker, fremskridt er andet end innovation, byg tech på tillid og sæt mennesket i centrum i designet af tech. Manifestet er underskrevet af over 5.500 mennesker, blev citeret i Wired, findes på nettet og på vægge på universiteter og hos start-ups. Og ifølge ubekræftede rygter også bag vinduesviskere på parkeringspladsen hos Facebook i Silicon Valley.

Igen i år mødtes 150-gruppen. Denne gang for at formulere 150 principper i form af gode råd eller leveregler til den globale tech-branche, som ifølge initiativtageren - den danske serieiværksætter Thomas Madsen-Mygdal - består af ca. 50 millioner mennesker.

I år skulle hver deltager formulere et princip som et budskab til techbranchen. Noget at tænke over for de mange tech-arbejdere, fordi deres kode og design påvirker og forandrer livet for borgere over hele kloden hver dag.

Budskaber som "Move Fast to Fix Things", "Serve the People Not Tech", "Don't Make Users Addicts" og "Don't Let Their Devices Steal Your Time" er nu samlet i en e-bog og snart som plakater til download. Man kan også logge på sitet og underskrive de principper, man synes bedst om.

Medvirkende:
Thomas Madsen-Mygdal, CEO Twenty-three og stifter af Techfestival

Links:
The Copenhagen Letter

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook