11.02.2019
3 min læsetid

Techtopia 91: Dansk wifi til verdens fattigste

En prisbillig og robust internetmast, som er drevet af solpaneler og batterier. Masten fungerer som et IKEA-samlesæt og kan opstilles i løbet af et døgn i afsides områder og forsyne befolkningen med wifi.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Masten har en rækkevidde på en kilometer og kan håndtere 300-500 brugere på én gang. Den er koblet til internettet via satellitsignal.

Et bevis på, at FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling også kan danne grundlag for god forretning. Et af målene handler om at koble flere på internettet. Derfor er Bluetown også med i SDG Acceleratoren i FN-Byen i København, som er et projekt, der hjælper mindre og mellemstore virksomheder med at implementere bæredygtighedsmålene (SDG) i forretningsplanen.

Bluetown har allerede 4.000 acces points i Indien, som rammer mere end én million mennesker og flere på vej. Lige nu ekspanderer det danske firma med 800 acces points i Ghana i samarbejde med Microsoft.

Medvirkende:
Stine Kirstein Junge, leder af SDG Accelerator, UNDP
Emil Damholt, projektleder, Bluetown

Link:
http://www.sdg-accelerator.org
https://bluetown.com/

Mere om Techtopia

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook