04.03.2019
3 min læsetid

Techtopia 94: Kan AI påvirke medier og demokrati?

Har kunstig intelligens en negativ indflydelse på vores medier og vores demokrati? Det mener den seneste rapport fra SIRI-kommisionen.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

I den seneste rapport fra SIRI-kommisionen - nedsat af IDA og Ida Auken (MF, RV) - har arbejdsgruppen kigget på fakenews og den politiske debat. Kommisionens arbejdsgruppe kom for nyligt med en række anbefalinger politikere, medier og de platformsvirksomheder, som driver sociale medier.

Kommisionen vil blandt andet have gennemsigtighed i algoritmer og måden de fungerer på, samt hvordan brugernes personlige og private data bruges i den sammenhæng.

Journalister og borgere skal klædes bedre på til at gennemskue fakenews og socialmedia kampagner skabt og spredt af softwarerobotter. På EU niveau skal der stilles krav til test af algoritmer og deres funktioner, ligesom ejerne og udviklerne af algoritmer skal stå til ansvar for, hvordan de virker. Og så skal der etableres et center for digitalt demokrati.

Medvirkende:
Mads Rydahl, Unsilo og SIRI Kommisionen
Lone Juul Dransfeldt Christensen, B&O og SIRI Kommisionen
Mikkel Flyverbom, professor, CBS

Link:
SIRI Kommisionens rapport "AI, medier og demokrati". https://ida.dk/om-ida/temaer/siri-kommissionen/ai-medier-og-demokrati

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook