08.04.2019
3 min læsetid

Techtopia 99: Kvinde styrer drone med tankens kraft

Det lyder som magi, men du kan faktisk skrive på din computer eller styre en drone bare ved at tænke på det og koncentrere dig. Og nåh ja, skrive lidt Java Script ;)

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Det lyder som magi, men du kan faktisk skrive på din computer eller styre en drone bare ved at tænke på det og koncentrere dig. Og nåh ja, skrive lidt Java Script ;)

Man køber et brain-computer-interface (BCI), der er et pandebånd med sensorer, som registerer hjernebølger. Man slutter sit BCI til sin computer, skriver lidt kode og vupti - så kan man "tænke sig" til handlinger; se mor se far ingen hænder.

Den franske programmør Charlie Gerard demonstrerer BCI-styring af en drone, men vi skal også være mere alvorlige og kigge helt ind i hjernen.

Det tyske softwarefirma Brainlab har specialiseret sig i software til hjerneoperationer. Deres seneste projekt er udviklet i samarbejde med amerikanske Magic Leap, der laver augmented reality. Nu kan man visualisere scanninger af hjernen i 3D til brug for hjernekirurger, som skal fjerne svulster i hjernen.

Henrik Føhns spænder AR-brillen på og dukker ind i hjernen.

Medvirkende:
Charlie Gerard, Software Developer @ThoughtWorks, @GoogleDevExpert in Web Technologies. Former creative developer @NYT. International speaker and Creative Technologist.

Marketingfolk fra Brainlab

Links:
Charlie Gerard på Twitter @devdevcharlie
Foredrag med Charlie Gerard
BrainLab 

Vil du skrive holdbar kode?

Lær at skrive og teste kode, der er vedligeholdbar og fremtidssikret - uanset hvilket sprog eller hvilken industri, du arbejder i. 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook