29.12.2020
3 min læsetid

5 podcasts til dit nye år

Hvis du trænger til at lukke øjnene her i de grå vinterdage, har vi gjort det nemt for dig at tage hørebøfferne på og dykke ned i nye spændende emner i podcastens ind- og udland.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

Om du er dybt inde i juleferien eller holder skansen på jobbet, så kan vinteren kalde på fordybelse, uden det behøver at involvere en skærm.

Vi har samlet en håndfuld gode steder at tage hen med dine hørebøffer i podcastens ind- og udland. Det handler om teknologi, men det er som bekendt et bredt felt. Så hvad enten du er til gennemresearchede fortællinger om internettets skjulte mekanismer eller en hurtig introdutkion til begrebet femtech, bør der være noget for dig.

Klik på de enkelte anbefalinger herunder eller fang dem i din podcatcher på din mobil. Og hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast, kan du tage et kig på vores lynguide.

1) The rabbit hole: Hvad gør internettet ved os?

Alle elsker internettet. De fleste forstår også, at det digitale fristed har sine mørke sider. Men få kan forklare, hvad internettet gør ved os som Kevin Roose og Andy Mills.

Gennem otte afsnit udforsker de to The New York Times-journalister internettets bagvedliggende mekanismer, genbesøger skelsættende begivenheder og taler med mennesker, som mildest talt har en skræmmende viden om tingenes tilstand.

Du kan lytte til The Rabbit Hole på The New York Times' hjemmeside eller i din foretrukne podcatcher.

2) Blinde vinkler: Deepfakes og datafeminisme

Ligesom os mennesker er teknologien fyldt med fordomme og blinde vinkler. Sådan må det uundgåeligt være, når nu teknologien er udviklet af os selv, men hvad betyder det, når vores liv i stigende grad styres af apps og algoritmer?  

Det spørgsmål afdækker journalist Marie Høst både klogt og nysgerrigt i denne nye podcast-serie produceret i samarbejde med IDA. Det bringer os blandet andet forbi den omfattende brug af deepfakes i pornoindustrien og begrebet datafeminisme.

Der i øjeblikket lavet 5  episoder af Blinde vinkler, som du kan finde på IDAs hjemmeside eller i din foretrukne podcast-app. 

3) Land of the Giants: Giganterne der ændrede verden 

Netflix ændrede over en kort årrække måden, vi ser fjernsyn og har i dag næsten 200 millioner abonnenter. Imens kæmper de andre techgiganter med arme og ben for at komme ind på det enorme streaming-marked. Men hvordan gjorde de det egentlig, og hvorfor var det muligt 

Den amerikanske podcast Land of the Giants undersøger i hver sæson én af fem techgiganters vej til at disrupte hver deres branche. Amazon har vi allerede været forbi, Netflix er seneste stop, og senere går turen til Google, Facebook og Apple. Enjoy the ride! 

Find podcasten på Vox Medias hjemmeside eller i din foretrukne podcast-app. 

4) Techtopia: Nørdernes utopi 

Fra vores egen biks, kan vi varmt anbefale Henrik Føhns’ podcast om teknologi, startup og forskning, som for nylig også  at finde på den landsdækkende radiokanal Radio4. 

Med Føhns’ fløjlsbløde stemme dykker Techtopia ned i nørdede nicheprægede emner, som da vi kommer forbi brugen af den nobelprishædrede genteknologi CRISPR i zebrafisk.

Du kan også få et lyt om, hvorfor Google er i overhængende fare for at blive splittet op ligesom oliegiganterne i starten af 1900-tallet. Eller du kan besøge queerkunstneren Mirabelle Jones, der har skabt en række mærkelige fremtidsobjekter med inspiration i science fiction.

Hør Techtopiapodcastens hjemmeside eller find den i din podcast-app. 

5) Pivot: Tirsdagsanalysen i techland 

Hvis du leder efter det store, ufiltrerede overblik over de største historier i tech-branchen, er podcasten Pivot et rigtigt godt sted at kigge hen hver tirsdag. 

Her diskuterer den garvede journalist Kara Swisher og professor og iværksætter Scott Galloway livligt, hvad det betyder for branchen, når Salesforce køber kommunikationstjenesten Slack. Og er ikke bange for at komme med forudsigelser om udfaldet af disputten mellem Facebook og Apple eller techgiganterns skæbne i det hele taget.

Hør Pivot på Vox Medias hjemmeside eller find den i din foretrukne podcast-app. 

IDA Podcast

IDAs podcasts spænder over alt fra bias i teknologi over karriereråd til juridiske tips under corona-krisen.

Hvis du ikke vil gå glip af nye podcasts kan du abonnere på IDA Podcast i din podcast-app eller følge os på Soundcloud.

Vi er blandt andet med til at udgive:

 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev