04.06.2019
2 min læsetid

Techteltet byder på debat om det grønne, sunde og digitale liv

Teknologiens betydning for en bedre verden er omdrejningspunktet, når IDA, Engineer the Future, DTU, SDU, Aalborg Universitet og AU Engineering Aarhus Universitet åbner teltdugen til Techteltet på årets Folkemøde 13.-16. juni.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

Igen i år vil der være fyldt med teknologi både i og uden for Techteltet.

Kan teknologien være med til at sikre en bæredygtig hverdag? Hvordan fordeler vi arbejdet mellem mennesker og maskiner, og hvad er risikoen for at blive hacket? Det er nogle af de højaktuelle emner, der bliver diskuteret i Techteltet på årets Folkemøde, som i år står i Verdensmålenes tegn.

Igen i år er det IDA, Engineer the Future, DTU, SDU, Aalborg Universitet og AU Engineering Aarhus Universitet, der er gået sammen om at bringe teknologien ind på Folkemødet med et fælles Techtelt, der tager publikum med på en rejse ind i teknologiens verden og inviterer til debat om teknologiens indflydelse på mennesker og samfund.

Techteltet åbner torsdag kl. 13 med repræsentanter fra ingeniøruddannelserne, som byder velkommen til 4 dages intens politisk debat, kreative workshops og fremvisning af nye banebrydende teknologier.

Årets program i Techteltet er inddelt i tre temaer: Det grønne liv, det sunde liv og det digitale liv, der tilsammen danner ramme for diskussioner mellem nogle af Danmarks skarpeste debattører inden for teknologi, forskning og uddannelse.

”Vi glæder os til at sætte teknologien i centrum og vise deltagerne på Folkemødet, at teknologi rummer potentialer, der kan skubbe verden i en både grønnere og sundere retning blandt andet gennem øget digitalisering. Med vores tre temaer, vil vi gerne synliggøre sammenhængen mellem en bedre verden og udviklingen af nye teknologier og åbne for debat om vigtige etiske principper i en højteknologisk tidsalder,” siger Thomas Damkjær Petersen, formand for Engineer the Future.

Som altid vil der også være plads til meget andet en debat og holdninger i Techteltelt. Vi inviterer skoleelever indenfor til engineering-værksted, hvor de skal bygge lodrette haver, og torsdag aften skruer vi helt op for volumen med den ikoniske teknologifest med tidligere transportminister Magnus Heunicke bag DJ-pulten. I baren byder vi på øl fra universiteternes egne bryggerier.

Børn og andre med lyst til farver og eksplosioner er velkomne i teltet til de traditionsrige scienceshows og for første gang åbner vi for en helt nyt strandområde bag teltet, hvor publikum kan prøve kræfter med en banebrydende undervandsrobot og racerbaner drevet af kondicykler.