07.12.2016
5 min læsetid

Etik forhindrer os i at ændre på os selv

Teknologien kan skabe helt fantastiske muligheder for optimering af vores kroppe, hvis bare vi kunne blive enige om det etiske spillerum.

Katja Isabel Romme Simonsen

af Katja Isabel Romme Simonsen

I dag kan vi med teknologien og kroppen lave et motorisk sammenspil, hvor vi kan styre vores nerveimpulser gennem en ekstra arm, et ekstra ben eller lave et exoskellet, der gør mennesket langt stærkere. Noget der blandt andet kan hindre at folk skal sidde i kørestol.

”I virkeligheden er kørestole et forældet paradigme, da det kan erstattes af teknologi, så folk kan blive selvmobile. Det er klart muligt at lave eksterne og interne forbedringer især til ældre. Det er mange muligheder inden for disse behandlingsmuligheder, og her sidder vi fast i nogle paradigmer, men kan komme videre ved at se på nogle af de teknologiske muligheder, der ligger foran os,” mener Peter Eduard, chefkonsulent.

Ifølge Peter Eduard er teknologien her til at lave forbedringer for os mennesker, som fx at skabe kunstige lunger. Der er mange ting man kan skifte ud, hvis bare man kunne ændre vores syn på menneskelig optimering.  

Peter Eduard har dog heller ikke noget imod menneskelige optimering på sin egen krop.

”Jeg ville ikke have nogle udfordringer i forhold til at erstatte de dele, som er mindre funktionelle på min krop. Men jeg ville ikke være klar til at erstatte dele, som stadig var funktionelle bare for at få noget, der var endnu bedre,” siger han.

Sundhedsteknologi

Har du brug for mere information om temaet, Sundhedsteknologi og har lyst til at læse mere, så kan du gøre det her: 

Læs mere om Sundhedsteknologi her

Læs mere

Aktuelt

Teknologi og naturvidenskab

Læs artikler om teknologi og naturvidenskab , der relaterer sig til vores arrangementer, kurser og øvrige tilbud til dig som medlem.

Se nyheder