19.06.2019
1 min læsetid

Teknologisk intuition skal løfte en bedre teknologisk fremtid

Den tid, vi lever i lige nu, er et kort men vigtigt øjeblik, der får betydning for, hvordan teknologier anvendes i vores hjem og organisationer.

Anne-Cathrine Jensen

af Anne-Cathrine Jensen

Märtha Rehnberg er uddannet politisk økonom og har forsket i fremtiden for globale værdikæder og nye teknologier.

Vi skal som samfund beslutte hvilke aktører, der får lov til at dominere udviklingen og styre udbredelsen af nye teknologier. På Technomania vil teknologi-optimist og co-founder i DareDisrupt Märtha Rehnberg komme med sit bud på, hvordan teknologisk intuition kan sikre dette.

Märtha Rehnberg fokuserer på, hvordan disruptive og eksponentielle teknologier kan bidrage til bæredygtighed.

"Teknologisk intuition" hos borgere, brugere og udviklere kommer til at spille en afgørende rolle for, om det lykkedes nye teknologier at disrupte verden med deres nyskabelser.

Hvordan tager vi imod ny teknologi, og hvad kræver vi af den, hører blandt de spørgsmål, som Märtha Rehnberg undersøger.

Technomania 2.-3. oktober 2019

Technomania er årets store teknologievent i MCH Messecenter Herning, hvor fremsynede virksomheder, state of the art teknologier, startups og et imponerende udvalg af foredragsholdere fra ind- og udland er samlet under ét tag.

Det er gratis at deltage, men du skal registrere dig på Hi-messen.

Når en ny teknologi opstår, åbnes et vindue med mulighed for at transformere vores verden og løse de virkelig store problemer i vores tid

Märtha Rehnberg,
Politisk økonom og forsker.

Som medlem af Europa kommissionens High Level Industrial Roundtable "Industry 2030" byder hun ind med ekspertise og viden om teknologisk intuition og ansvarlig disruption.

De to begreber går igen i Märtha Rehnbergs arbejde, og de vil også ligge til grund for hendes oplæg på Technomania 2019.

Comingtogetherness er vejen frem

FN’s klimamål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader præsenterer i Märtha Rehnbergs øjne den perfekte mulighed for at lade mennesker og teknologi arbejde sammen.

I sin tale deler Märtha sit perspektiv på de nyeste teknologiske tendenser, der muliggør forandring, hvordan skift i menneskets værdier skaber forandringer på globalt plan, og hvordan vi kan dyrke vores teknologiske intuition for at skabe helt nye industrier.

Märtha Rehnberg er uddannet politisk økonom og har forsket i fremtiden for globale værdikæder og nye teknologier.

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev