Techtopia #2: Robotten er bare et stykke værktøj på månen

Vi taler med det tyske firma Franka, der laver robotter, som skal arbejde sammen med mennesker fremfor at erstatte os. Og vi møder det israelske firma Beamr, der arbejder med videokomprimering Vært: Henrik Føhns.

[00:23] Når vi taler om Industri 4.0, så følger der tit en dystopisk vision med, som handler om, at automatiseringen af arbejdsopgaver sender op mod halvdelen af arbejdsstyrken ud af arbejdsmarkedet. Men tænk engang hvis vi kan bygge en fælles fremtid med robotterne, hvor de er et nyttigt værktøj frem for en trussel.

Det tyske firma Franka laver en ny type robotter, som skal arbejde sammen med mennesker fremfor erstatte os. Robotterne er ligeså nemme at bruge som en smartphone og er udstyret med følesans som mennesker. Baggrunden er forskning og teknologi fra rumfart.

[22:58] Vi hilser også på Beamr, der er et videokomprimeringsfirma fra Israel. De laver med andre ord det samme som nørderne i satire tv-serien “Silicon Valley” - dog uden de sjofle vitser.

Medvirkende: 

  • Sami Haddadin, Prof. Dr.-Ing. på universitetet i Hannover og stifter af Franka

  • Dror Gill, CTO og VP Product, Beamr

Links:
Franka, franka.de/
Sami Haddadin i paneldebat om robotter og automatisering på konferencen DLD i München januar 2017 Youtube.com/watch?v=uVVldg6GPjo
Robotten Justin en.wikipedia.org/wiki/Justin_(robot)
Beamr beamr.com/
Silicon Valley imdb.com/title/tt2575988/