Techtopia kan nu også høres på Radio4 på FM

Techtopia med Henrik Føhns bliver en del af sendefladen på den nye Radio4 på FM. Fremtidens teknologi er fortsat i fokus, og den retter sig mod alle teknologi-interesserede borgere. Lyt med søndag klokken 13.05.

Vært på Techtopia er Henrik Føhns, der nu vender tilbage på FM-båndet hos Radio 4, efter at have produceret Techtopia som podcast hos IDA i over to år.

Henrik Føhns er redaktør og vært på Techtopia, der nu vender tilbage på FM-båndet hos Radio4, efter at han de sidste to år har produceret Techtopia som podcast hos IDA. Det fortsætter han med; så fremover er der to udgaver af Techtopia.

Den 1. november går den nye Radio4 (R4dio) i luften, og allerede søndag den 3. november, klokken 13.05 kan lyttere i hele landet høre Henrik Føhns i en radioudgave af Techtopia på FM, DAB, streaming og snart også i din podcast-app (Radio4 arbejder stadig på at deres podcasts ud i iTunes og andre apps). Frekvenserne er de samme, som Radio 24/7 hidtil har brugt.

Techtopia handler fortsat om ny teknologi, startups, forskning og digitalisering. Udsendelsen på Radio4 vil i høj grad basere sig på det Techtopia, Henrik Føhns i over to har produceret som podcast i IDA. Tidligere var Henrik Føhns i mange år kendt fra programmet Harddisken på DR.

Redaktør Henrik Føhns er glad for, at Techtopia med det nye program på Radio4 får en langt støtte udbredelse.

"Teknologi gennemsyrer og forandrer vores liv i disse år. Lige fra Aula og Facebook til kunstig intelligens og avanceret genteknologi. Derfor er der behov for at forstå og diskutere, hvad teknologi gør ved vores samfund og os som mennesker. Den diskussion kommer man til at høre i Techtopia hver søndag. Og det er ambitionen, at alle kan være med og blive bare lidt klogere," siger Henrik Føhns.

I hvert program bliver et emne taget på op, diskuteret og perspektiveret sammen med to til tre dansktalende gæster. Samtalen med gæsterne bliver uddybende og forklarende. Og skarp og kritisk, når det kræves.

Emnerne i Techtopia

Programmet varer 55 minutter og vil afspejle den svære balancegang, når ny kraftfuld teknologi og menneskene bag forandrer vores verden.

Emner i de kommende udsendelser vil f.eks. blive:

  • Hvordan computere forandrer vores biologi
  • Hvordan vi kan hacke vores søvn
  • Afhængighed af computerspil
  • Overvågning og teknologiens invasion af vores privatliv

Rækkefølgen er dog ikke lagt fast endnu.

Techtopia på Radio 4

Radio 4 er Danmark nye landsdækkende radiokanal, der bl.a. sender på FM på Radio 24/7 frekvenser. (Se nederst i artiklen).

Det er public service taleradio. Radio 4 er finansieret af offentligt tilskud på 108 mio. kr. det første år via Medieaftalen 2019-2023
Bag radioen står 9 regionale mediehuse.

Techtopia på Radio 4 bliver sendt hver søndag kl. 13.05.

Du kan også streame gamle episoder på Radio4's hjemmeside.

Techtopia er redaktionelt uafhængigt

IDA er producent på programmet og får derfor betaling af Radio4 for at levere programmet.

Radio 4 er en public service station, hvor udsendelserne skal produceres ud fra lytternes behov for relevant viden om emnerne. Det passer godt til Techtopia, der hele tiden har været et uafhængigt journalistisk produkt. Hverken IDA eller partnerne har indflydelse på den redaktionelle linje i Techtopia.

Eller som redaktør Henrik Føhns præcist udtrykker det: "Det er mig, der bestemmer i Techtopia".

Techtopia er fortsat produceret med støtte fra en række partnere. I udsendelsen vil Henrik Føhns sige:

"Techtopia er produceret af Ingeniørforeningen IDA med støtte fra partnerne Industriens Fond, Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark INDEX: Award og IDA Forsikring”.

Programmet vil blive optaget i Radio4's studie og sendes hver søndag, klokken 13.05 på FM, DAB, streaming og efterfølgende podcast.

Den hidtidige podcast Techtopia, som blandt andet ligger på ida.dk og i iTunes, vil være lidt mere teknologisk dybtgående og desuden adskille sig ved ofte at have udenlandske interviews. Den fortsætter uden ændringer og udkommer fortsat hver mandag klokken 12 på den podcast-tjeneste, du bruger.

Her finder du Techtopia Podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Radio4 - frekvenser på FM

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook