08.09.2016
2 min læsetid

Argumentation - du skal overbevise, ikke overtale

Argumentation handler om at overbevise - i modsætning til at overtale. Lær hvordan du overbeviser kolleger, ledelsen eller..... og får dem til at følge dig.

IDA

af IDA

Argumentation

Den uerfarne vil nogle gange tænke, desto flere argumenter jeg har, desto stærkere står jeg. Men tværtimod - du risikerer at irritere dine tilhørere eller læsere.

En disposition bringer dig på sikker grund

Den argumenterende disposition - og om hvordan den kan bruges, hvad enten du skal holde et mundtligt oplæg eller argumentere på skrift.

Den tænkte indvending

Hvorfor er det så virkningsfuldt at tage fat i et af modargumenter selv?

Kom igennem med dit forslag på møder

Et er at have en rigtig god rød tråd, noget andet er at udstråle sikkerhed på mødet. Et par tips til sidst om, hvordan du skaffer dig selv ydre og indre ro - og træder i karakter under præsentationer - hvad enten du skal præsentere siddende eller stående.

Oplægsholder

Kirsten Andersen, Mnemosyne kurser og forlag. Kirsten er medforfatter til en lang række bøger herunder "Visuel Mind Mapping, Præsentationer der fænger bind 1 og 2, Bedre mødekultur, Planlæg bedre og Løft dine forhandlinger.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Boardroom

Boardroom giver dig de vigtigste tendenser inden for ledelse og teknologi i et overskueligt nyhedsbrev hver 14. dag.
  • Aktuelle artikler
  • Ledelse i fokus
  • Teknologisk perspektiv
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbrev