24.09.2020
1 min læsetid

Bloom x IDA præsenterer: En verden af vand og is

Bloom og Ingeniørforeningen, IDA har inviteret en række topforskere som vil gøre os klogere på det våde element.

IDA

af IDA

Bloom x IDA præsenterer: En verden af vand og is

Vand er overalt. Det er kilde til liv, til konflikter og har altid været med til at forme vores civilisation. Også i frossen form kræver det vores opmærksomhed, når temperaturen og vandstanden stiger.

Waterworld
Vand findes i alle naturlige kredsløb og i alle led af civilisationen. Men kan vi forstå alle forskellige kredsløb og skalaer, vand indgår som byggesten i? Er vandloppen nøglen til at forstå det hele? Og hvordan håndterer vi bedst oversvømmelser, vandmangel og opvarmede verdenshave? Samtale mellem Katherine Richardson (KU), Thomas Kiørboe (DTU Aqua) og Peter Holme Jensen (direktør i cleantech-virksomheden Aquaporin).
Into the Ice
Vi bliver bombarderet med billeder af isbjerge. Is er hot, og Arktis er den brændende platform, hele verden følger tæt. Vi går bag om overskrifterne, når dokumentaristerne bag den kommende film, ’Into the Ice’, Caspar Haarløv og Lars Ostenfeld, taler med nogle af verdens førende glaciologer, Dorthe Dahl-Jensen (Niels Bohr Institutet), Jason E. Box (GEUS) og Alun Hubbard (CAGE). Samtalen foregår på engelsk.