28.05.2015
5 min læsetid

Business casen, elsket og hadet

Som projektleder og forretningskonsulent møder man rigtig tit "Business casen", enten skal den udarbejdes eller medvirke til at sætte rammerne for et projekt.

IDA

af IDA

Beskrivelse

Samtidig er fokus i medierne på gevinstrealiseringen, hvilket de færreste er særlige gode til eller har nok interesse i, når det kommer til stykket.

Som projektleder, projektdeltager eller interessent kan det til tider være vanskeligt at vide, hvad man skal vide og mene om business casen. Når mulighederne for efteruddannelse indenfor området er begrænsede. Certificeringerne inden for området er forholdsvis ukendte og der er vel ikke to virksomheder/projekter, som arbejder ens med business casen.

Dette oplæg er ikke svaret på alt hvad du vil vide om business casen, men snarere et bud på hvad man bør vide ( tænk; Body of knowledge) om business casen, rejsen dertil samt naturligvis eksempler far den virkelige verden, med masser af værktøjer og metoder, som skal afprøves i løbet af mødet.

Oplægsholder: Klaus Nielsen: Ekstern lektor ved IT-Universitetet i København og medejer af gbd.dk.
PMI Registreret Education Provider med erfaring indenfor projekt og programledelse. Klaus er bl.a. uddannet i Cambridge og har en MBA i såvel teknologi som HRM samt en kandidatgrad i E-Businesss.
Klaus har skrevet flere artikler og er forfatter til bøgerne; "Achieve Business Analysis Certification: The Complete Guide to PMI-PBA" og "Mastering the Business Case" m.fl.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Boardroom

Boardroom giver dig de vigtigste tendenser inden for ledelse og teknologi i et overskueligt nyhedsbrev hver 14. dag.
  • Aktuelle artikler
  • Ledelse i fokus
  • Teknologisk perspektiv
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbrev