13.05.2020
1 min læsetid

Corona-app: Funktionelt eller frihedsberøvende?

Video om corona-overvågning - vi drøfter smittesporingsappens muligheder og udfordringer med Stinus Lindgreen, Radikale Venstre, Sune Lehman, DTU og Rikke Frank Jørgensen, Institut for Menneskerettigheder.

IDA

af IDA

Corona-app: Funktionelt eller frihedsberøvende?

For at dæmme smitte med covid-19, arbejder de danske myndigheder i disse dage på højtryk med at udvikle en app, som kan monitorere borgernes interaktioner med hinanden gennem brugen af bluetooth-signaler.

IDA og Institut for Menneskerettigheder ønsker at diskutere, hvordan man kan skabe en app, som er funktionel for myndighederne, men som også tager vare på individets ret til privatliv.

Panel og moderator:

  • Stinus Lindgreen, Sundhedsordfører, Radikale Venstre
  • Sune Lehmann, Professor, DTU Compute, og DTUs tidligere repræsentant for den europæiske sporingsløsning, Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT).
  • Rikke Frank Jørgensen, Institut for Menneskerettigheder
  • Pernille Tranberg, medstifter af European Thinkdotank Datatethics.eu. Pernille er en uafhængig taler og rådgiver inden for datetik for virksomheder, myndigheder og organisationer. Hun er en internationalt anerkendt taler om datetik og har talt om digital selvforsvar hos TEDxOXFORD

Arrangør: IDA IT i samarbejde med IDA Connect.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev