21.12.2020
0 min læsetid

Danmarks Offensive Cyberkapacitet

Høringen stiller skarpt på behovet for et politisk-strategisk mandat og et tidssvarende lovgrundlag, der opstiller mål, midler og måder, hvorpå Danmark kan og bør anvende offensive cyberkapaciteter.

IDA

af IDA

Danmarks Offensive Cyberkapacitet

Høring om Danmarks Offensive Cyberkapacitet sendt fra Landstingssalen på Christiansborg

Danmark har ved årsskiftet meldt sin offensive cyberkapacitet operativ og klar til brug og der er udarbejdet en doktrin for dets anvendelse.

Der ses i den forbindelse et behov for en bredere drøftelse og debat mellem de folkevalgte og befolkningen om hvad det har af betydning for samfundet og Danmarks forsvars- og sikkerhedspolitik.
Derfor er der taget initiativ til denne høring, hvor eksperter, folketingsmedlemmer, politikere, borgere og andre, kan få lejlighed til at gå i dybden og sætte fokus på og tage stilling til de politiske-strategiske, juridiske og organisatoriske vilkår og rammerne for Danmarks anvendelse af offensive cyberkapaciteter.

Høringen vil stille skarpt på behovet for et politisk-strategisk mandat og et tidssvarende lovgrundlag, der opstiller mål, midler og måder, hvorpå Danmark kan og bør anvende offensive cyberkapaciteter.

Ordstyrer: Torben Ørting Jørgensen (pens. Kontréadmiral)

  • Velkomst ved Naser Khader (C), formand for Forsvarsudvalget. 
  • Hvad er offensive cyberoperationer? ved Luke Herbert-Andersen, ph.d. og Associated partner hos Copenhagen Institute for Future Studies
  • Den folkeretlige ramme for offensiv brug af cyberkapaciteter ved Marc Schack, Institut for Militære Operationer, Forsvarsakademiet
  • Operationalising Cyberspace - National Security Strategy and Implications (indlægget tolkes til dansk) ved Yaron Rosen, Co-founder & President Toka and former Chief of Defense Forces Cyber Staff
  • Dansk offensiv cybermagt mellem angreb, spionage og forsvar ved Tobias Liebetrau, ph.d. og postdoc, Center for Militære Studier
  • Paneldebat
  • Afslutning ved John Foley, IDA Militærteknik, IDA Ingeniørforeningen
IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.