10.06.2020
1 min læsetid

Digitale krænkelser – hvordan skaber vi bedre forhold på nettet?

Som erstatning for det årlige folkemøde på Bornholm sendte IDA live fire spændende debatter til en stærkt begrænset tilskuermængde på IDA Bryggen og direkte til folk der fulgte hjemmefra.

IDA

afIDA

Digitale krænkelser – hvordan skaber vi bedre forhold på nettet? - IDA Folkemøde

Det årlige folkemøde på Bornholm er for mange stedet, hvor man bliver klogere af at lytte til debatter og får tjekket op på gamle kontakter.
Sådan blev det ikke i år. IDAs flydende café blev i stedet omdannet til en lille smule Bornholm med de vigtigste folkemødeingredienser: debatter, netværk, udsigt til vandet, kaffe og fadøl fra Svaneke Bryggeri. Vi sendte live fire spændende debatter til en stærkt begrænset tilskuermængde på stedet og direkte til folk der fulgte hjemmefra.

Digitale krænkelser – hvordan skaber vi bedre forhold på nettet?

Vi er alle afhængige af at være på nettet – både som studerende, medarbejdere og borgere. Men det er ikke altid lige sjovt, for nettet er også en mulighed for mobning, krænkelser og kriminelle handlinger. I februar lancerede ligestillingsminister Mogens Jensen kampagnen ’Digitale krænkelser koster’, der skulle være med til at gøre de unge opmærksom på, at en del af disse krænkelser ikke bare er uacceptable, men faktisk også ulovlige.

Se også de øvrige tre indlæg på IDA Folkemøde:

Hvordan har coronakrisen ændret på fremtidens uddannelser?
COVID-19 har udfordret hele uddannelsessektoren til at tænke læring på en helt ny måde – og gennemtvunget en digital transformation på meget kort tid. Denne debat fokuserer på, hvad vi kan lære af krisen og tage med ind på fremtidens videregående uddannelser og efteruddannelser?

Fup eller fakta om klima & miljø
Den grønne omstilling er en nødvendighed – men det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er op og ned: Hvor meget vand bruger vi til tøjproduktion? Hvad kan plastaffald omdannes til? Og hvor meget CO2 udleder vi egentlig, når der afbrændes biomasse? Vi sætter fire ungdomspolitiske formænd stævne til en quiz om den grønne omstilling.

SIRI-Kommissionen: Behov for nye kompetencer i en verden med AI?
SIRI-Kommissionen har siden 2016 sat fokus på, hvordan kunstig intelligens og digitalisering er ved at ændre vores verden fundamentalt. Det kan blive til fordel for os alle sammen, hvis vi bliver enige om, hvordan vi gerne vil have, at en digital fremtid ser ud. I den første af tre afslutningsdebatter sætter vi fokus på behovet for fremtidens kompetencer.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her