27.03.2019
3 min læsetid

Er klimaforandringer menneskehedens største udfordring?

Ligger nøglen til at løse de enorme udfordringer i teknologien, hos politikerne eller individerne? Og hvilke midler er legitime og effektive i klimakampen?

IDA

af IDA

Beskrivelse

Naturvidenskaben har talt. FN’s klimapanel IPCC konkluderer i deres seneste rapport, at en temperaturstigning på bare 1,5 grader vil få store konsekvenser for vores levevilkår.

I denne femte udgave af Tanker om Tech vil formand for IDA, Thomas Damkjær Petersen og klimaekspert og tidligere vejrvært på DR, Jesper Theilgaard, tale om hvorvidt vi overhovedet kan nå at påvirke klimaet nu, og hvordan vi bedst gør det? Går vejen mod en grønnere verden via reguleringer, nudging eller atomkraft? Forskere har kendt til drivhuseffekten siden 1861, og klimaforandringerne rejser dermed spørgsmål om, hvorfor der er så langt fra videnskabelige kendsgerninger til handling?

Jesper Theilgaard opsagde i starten af 2018 sit mangeårige job som vejrvært på Danmarks Radio og har siden, blandt andet som foredragsholder, været aktivt involveret i klimakampen. Samtalen vil derfor også handle om, hvordan man bedst formidler en kompleks og uhåndgribelig sag som klimaforandringer. Skal og kan man undgå at klimastoffet bliver andet end fortvivlende læsning, og rummer klimakrisen også håb og potentiale?

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig < 1,5 grader

  • Dybdegående artikler
  • Fokus på klimakampen
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbrev