15.03.2018
1 min læsetid

Forandringer: Kæmp, flygt eller kryb i skjul

Når det står klart hvorfor der skal ske en forandring i arbejdssituationen, må vi se på, hvordan vi griber det an, og hvordan vi får os selv bedst med i den videre proces.

IDA

af IDA

Beskrivelse

Vi er forskellige mennesker – nogle har det lettere med forandringer og beslutter sig hurtigere for enten det ene eller det andet – for andre er det en mere kompliceret proces – valg er vanskelige ofte fordi, der er mange dilemmaer, der skal håndteres. Mange hensyn der skal tages og andre end os selv der rammes.

I forandringer sker der tab – og noget og nogle, vi skal sige farvel til.

Vi skal også videre, selvom det føles tungt. Vi mister gode kolleger – vi skal etablere nye samarbejdsrelationer – vi skal finde nyt job.

I dette oplæg vil jeg afdække hvad forandringer rummer og gør ved os som medarbejdere – både fare og muligheder. Hvordan ruster du dig bedst selv? Hvad sker der psykologisk for dig?

Forandringer sker løbende i vores liv – hvis vi får information og nogle redskaber og viden, kan vi bruge forandringer til noget vigtigt og konstruktivt – også selvom det gør ondt i os i perioder.

Om Kit Sanne Nielsen
Kit Sanne Nielsen, cand.psych.aut, har igennem godt 30 år arbejdet som erhvervspsykolog for både offentlige og private virksomheder og udviklet og undervist på virksomhedsinterne lederudviklingsforløb, teamsamarbejde i medarbejder og ledergrupper, mm.

Hun arbejder i dag med ledere og beslutningstagere i både offentlige og private virksomheder (ledersparring, lederteams), samt kompetenceudvikling og forandringsforløb, og er ligeledes forfatter og medforfatter til en række fagbøger om organisationsudvikling, konsulentarbejde, ledelsesudvikling og coaching i organisationer.