04.12.2019
1 min læsetid

Hvad er trivsel og hvordan fremmer man det til et godt arbejdsliv

Hør Hans Henrik Knoop, en af Danmarks førende autoriteter indenfor positiv psykologi, når han giver sit bud på hvordan du får skabt trivsel, gode rammer og arbejdsglæde.

IDA

af IDA

Hans Henrik Knoop: Hvad er trivsel og hvordan fremmer man det til et godt arbejdsliv?

Hør Hans Henrik Knoop, en af Danmarks førende autoriteter indenfor positiv psykologi, når han giver sit bud på hvordan du får skabt trivsel, gode rammer og arbejdsglæde.

Alle har en interesse i at fungere godt på arbejdet, og ingen fungerer rigtig godt, hvis de har det dårligt. Så arbejdsgivere og lønmodtagere har en fælles interesse i at alle trives, og i at arbejdsvilkårene gør det muligt at udføre arbejde af høj kvalitet.

Sommetider glemmer man denne fælles interesse i trivsel og gode arbejdsvilkår, fordi vi er vant til at forhandle om dem – fx under MUS-samtaler, når vi skal lave anti-stress-politikker, eller foretage arbejdspladsvurderinger. For forhandlinger er jo ofte baseret på interessemodsætninger.
Men jo mere vi videnskabeligt har lært om trivsel, des tydeligere er det blevet, at interessen i trivsel forener folk på kryds og tværs i samfundet. Og ikke mindst derfor er der en stærkt stigende interesse i at fremme trivsel på mange arbejdspladser i disse år.

Hans Henrik Knoop giver i dette første oplæg et overblik over de vigtigste trivselsfremmende livskvaliteter og giver eksempler på, hvordan arbejde kan organiseres og ledes kreativt, så livskvaliteterne virkelig opleves.

Hans Henrik Knoop er lektor med særlige kompetencer på Aarhus Universitet og ekstraordinær professor på North-West University, SA. Tidligere forskningsdirektør i Universe Research Lab og præsident for European Network for Positive Psychology. Han forsker i trivsel, læring, kreativitet og etik og har præsenteret sit arbejde gennem mere end tusinde inviterede foredrag i ind- og udland.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her