24.09.2020
1 min læsetid

Har coronasituationen ændret på dit arbejdsmarked?

Hør om tendenserne på arbejdsmarkedet nu og her. Vi ser på ledigheden og den usikkerhed, som krisen har medført. Vi tager temperaturen på arbejdsmarkedet - er frosten ved at bide sig fast, eller er det tøvejr?

IDA

af IDA

Har coronasituationen ændret på dit arbejdsmarked?

IDAs cheføkonom Martin Kyed tager pulsen på STEM-arbejdsmarkedet. Hvem er ramt? Hvordan ser fremtiden ud? Martin finder svar i de nyeste data om dit arbejdsmarked.

Corona-situationen er ikke bare en sundhedskrise. Lige fra starten var det også en økonomisk krise, da forsyningskæder fra Kina til danske virksomheder blev brudt. Over hele verden reagerede forbrugere og virksomheder på faren ved Covid19. Og så lukkede regeringer dele af økonomien ned – hvert land på sin måde.

Nedlukningen har haft betydning for arbejdsmarkedet på forskellig vis. Nogle har arbejdet endnu mere end normalt. Nogle er sendt hjem. Nogle har kunne arbejde, mens de har været sendt hjem. Konsekvenserne har været mange, og nogle gange har de været skjulte. Læs fx dette indlæg https://finans.dk/debat/ECE12170809/moerketal-er-vigtige-ogsaa-de-oekonomiske/ om de oversete omkostninger ved krisen.

Du går fra webinaret med en bedre forståelse af bevægelserne i arbejdsmarkedet generelt og med et mere klart blik for lyspunkterne på det nuværende jobmarked.