06.04.2016
3 min læsetid

Hukommelsesteknik - Bliv bedre til at huske på en time

Kunne du tænke dig: At kunne huske navne, tal, pinkoder mv. ved hjælp af billeder. At lære husketeknikken - på rundtur i hjemmet. At få tips til, hvordan du hjælper dine tilhørere med at huske dine indlæg, når du præsenterer fagligt stof?

IDA

af IDA

Husk i billeder

Det er utroligt, hvad vi kan huske, når vi sætter billeder på. Hvad med pi med 20 decimaler eller planeternes rækkefølge? Dem vil du have styr på 10 minutter inde i videoen.

Brug billeder i din egen formidling

Du vil også kunne hjælpe dine tilhørere med at huske dit indlæg ved at bruge billeder, når du præsenterer. Det handler ikke om at vise nogle billeder på dine slides. Der er mange flere muligheder.

Kunsten at huske navne

Mange har på forhånd opgivet at huske navne. Det er alt for svært! Det bedste du kan gøre, når du møder nye folk, er at huske deres navn og derved vise, at du har lagt mærke til vekommende. På webinaret lærer du en sjov metode til at huske ikke bare folks fornavn - men også mellemnavn og efternavn. Du vil også opleve, hvordan metoden kan bruges til f.eks. at huske pinkoder og forskellige faktuelle oplysninger.

Husketeknikken - på rundtur i hjemmet

Denne teknik kan føres tilbage til de gamle grækere. Den er sjov og effektiv, når du skal huske, f.eks. hvad du skal købe ind, eller hvis du skal kunne noget vigtigt stof udenad.

Oplægsholder

Kirsten Andersen, Mnemosyne kurser og forlag. Firmanavnet, Mnemosyne betyder Erindringens gudinde. Kirsten underviser og holder foredrag og har medvirket som ekspert ved udvikling af e-læringskurser til staten i blandt andet hukommelsesteknik. Kirsten er medforfatter til en lang række bøger herunder "Visuel Mind Mapping, Præsentationer der fænger bind 1 og 2, Bedre mødekultur, Planlæg bedre og Løft dine forhandlinger

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her