11.12.2019
1 min læsetid

Hvad er Situationsbestemt Ledelse® II?

Situationsbestemt Ledelse® II (SLII) er en ledelsesfilosofi baseret på det faktum, at mennesker er forskellige, og at mennesker har forskellig baggrund for at udføre sine opgaver.

IDA

af IDA

Hvad er Situationsbestemt Ledelse® II?

Situationsbestemt Ledelse® II (SLII) er en ledelsesfilosofi baseret på det faktum, at mennesker er forskellige, og at mennesker har forskellig baggrund for at udføre sine opgaver.

Situationsbestemt Ledelse® II (SLII) er en ledelsesfilosofi baseret på det faktum, at mennesker er forskellige, og at mennesker har forskellig baggrund for at udføre sine opgaver. Som leder er det derfor vigtig, at man tilpasser sin ledelseskommunikation så den passer til situationen og behovene hos medarbejderen.

SLII giver ledere og medarbejdere et fælles sprog, der hjælper lederen med at finde den mest effektive kommunikationsstil i situationen.
SLII bruges også til at hjælper lederen med at nedbryde den overordnede strategi til konkrete mål for den enkelte medarbejder.

Deltagerudbytte:

  1. Du får indsigt i et værktøj, der kan hjælpe dig i din hverdag, så du bliver bedre til at identificere, hvad dit teammedlem har brug for
  2. Du lærer om vigtigheden af at sætte klare mål og forventningsafstemme
  3. Du bliver mere opmærksom på, hvilken ledelsesstil du selv foretrækker at kommunikere fra
  4. Du får indsigt i, hvordan du skal agere i de enkelte ledelsesstile
  5. Du lærer, hvordan du og dine teammedlemmer kan samarbejde omkring ledelse

SLII modellen

SLII er udviklet af Ken Blanchard i begyndelsen af 1980’er og er fremdeles et af verdens mest anvendte management koncepter. Konceptet arbejder på tværs af sprog, grænser og kulturer verden over.
Modellen har ingen hierarkiske grænser. Den kan bruges når du leder op, når du leder kolleger og når du leder teammedlemmer. Jo flere, der har indsigt i modellen, jo nemmere er den at implementere.

Underviser

Henriette Klein-Ipsen er Master Trainer i SLII og certificerer interne undervisere/konsulenter. Herudover afholder hun virksomhedsinterne – og åbne kurser i SLII.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Boardroom

Boardroom giver dig de vigtigste tendenser inden for ledelse og teknologi i et overskueligt nyhedsbrev hver 14. dag.
  • Aktuelle artikler
  • Ledelse i fokus
  • Teknologisk perspektiv
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbrev