29.08.2019
5 min læsetid

Innovationsfestival i Dandy Business Park

Få webinar-adgang til en række interessante oplæg om bl.a. CO2-reduktion, elforbrug til køling og elnettets fremtidige udfordringer

IDA

af IDA

Beskrivelse

Dandy Business Park afholder Innovationsfestival, som byder på en masse spændende oplæg, workshops m.v. I den forbindelse sender vi fra telt 4, hvor temaet er koncenteret omkring det energitekniske område.

Program

Gør dit elforbrug til køling fleksibelt

v. Frank Iversen, Senior Teknologiansvarlig, CLEAN

Det danske elforbrug til køling er stort og stigende. Det er i dag karakteriseret ved at være ufleksibelt. Kompressorerne kører, når der er behov for køling. Hvad er det økonomiske potentiale nu og i fremtidige prisscenarier, når du gør dit elforbrug til køling fleksibelt? Kom og hør, hvordan det kan gøres.

Power2X

v. Thomas Paarup Pedersen, New Technologies, Energy, Rambøll

Power2X bliver en vigtig brik i den fremtidige integration af endnu mere vedvarende (og fluktuerende) produktionskapacitet i vores energiforsyning. Kom og bliv klogere på, hvordan vi kan bruge elektricitet, når det er billigt, til noget andet, vi har brug for.

Ny Rosborg - Danmarks første energiresiliente bydel?

Søren Erbs Poulsen, Docent,ph.d., VIA University College

VIA University College, Centrum Pæle, Vejle Kommune, Vejle Fjernvarme og Vølund Varmeteknik har
gennem de sidste 2 år undersøgt mulighederne for, at Ny Rosborg bliver Danmarks første energi-resiliente bydel. På workshoppen
præsenteres projektresultaterne, og det vil blive diskuteret, hvorledes VIA’s ingeniørstuderende er inddraget i projektet.

Elnettets udfordringer i fremtiden og hvad gør vi ved det?

v. Tommy Lykkegaard, chefkonsulent, TREFOR Infrastruktur

Elnettet bliver kraftigt belastet, når vi får mange flere elbiler, varmepumper, solceller osv. Den såkaldte elektrificering som er en forudsætning for den grønne omstilling. Kom og hør TREFORs bud på en løsning.

Energifleksibilitet i detailhandlen

v. Mikkel Baun Kjærgaard, ph.d., Professor, Syddansk Universitet

Workshop: I fremtiden skal alle bruge mest el, når der er meget vedvarende energi i elnettet. Det kan betyde et forbedret grønt regnskab og besparelser på bundlinjen. Men hvordan gør detailhandlen sig klar til at score gevinsten? Vi ser på mulighederne for både butik og teknologileverandør.

Fremtidens forbrugere – lyt til dem – de er ’powerful’

v. Anette Priess Gade, Circular by Innovation Lab og Jarle Fink Kondrup, Experiences by Innovation Lab

Hvad betyder bæredygtighed for fremtidens forbrugere – hvordan vil de købe ind, og hvorfor er det vigtigt at give dem oplevelser?

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig < 1,5 grader

  • Dybdegående artikler
  • Fokus på klimakampen
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbrev