07.12.2020
1 min læsetid

Kan teknologi få os i klima-mål?

Hvad skal der til for, at vi når vores klimamål? Og hvor langt kan vi regne med, at teknologi fører os? Kom med Broen til Fremtiden til klimadebat hvor vi vender, hvad vi kan forvente os af tech - og hvad vi ikke kan.

IDA

af IDA

Danmarks Naturfredningsforening København og IDA åbner for debat om, i hvilket omfang teknologiske løsninger er tilstrækkelige til at kunne imødekomme regeringens klimamål eller om andre løsninger og metoder er nødvendige for at nå målene - hvad kan teknologi løfte, når det kommer til den grønne omstilling, og hvor skal der adfærdsændringer og økonomiske incitamenter til? 
Eksperterne vil bl.a. tage udgangspunkt i  energi- og transportsektorerne med betragtninger over teknologiens muligheder og begrænsninger.

Program

  • Velkommen v. DN København og IDA
  • Oplæg v. Jeppe Juul, seniorrådgiver, Rådet for Grøn Omstilling
  • Oplæg v. Michael Søgaard Jørgensen, lektor, Institut for Planlægning, Aalborg Universitet
  • Debat og spørgsmål fra deltagerne
  • Afsluttende bemærkninger

Oplægsholdere

Jeppe Juul er seniorrådgiver inden for klima og transport og har arbejdet med grøn omstilling af sektoren i 12 år i Rådet for Grøn Omstilling. Han har, udover at arbejde nationalt, også arbejdet meget på det europæiske niveau, bl.a. som Præsident for den europæiske miljøorganisation "Transport & Environment".

Michael Søgaard Jørgensen er civilingeniør i kemi, ph.d. i teknologivurdering og arbejder som lektor i miljøinnovation og bæredygtig omstilling ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet. Desuden er han formand for IDA Grøn Teknologi og i bestyrelsen for IDA Teknologivurdering og er IDA's talsperson inden for miljøinnovation.

Arrangementet afholdes som en del af Broen til Fremtiden, en alliance bestående af grønne og sociale bevægelser, faglige organisationer og forskere. Målet er et CO2-neutralt Danmark baseret på 100% vedvarende energi senest i 2040 - skabt ved hjælp af en socialt ansvarlig og retfærdig grøn omstilling.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig < 1,5 grader

  • Dybdegående artikler
  • Fokus på klimakampen
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbrev