16.06.2020
1 min læsetid

Kapital til vækst, generationsskifte eller MBO

Overvejer du ekstern kapital og sparring til en vækstrejse, generationsskifte, opkøb eller til management buy-out? Hør hvordan en kapitalfond tænker og agerer før og efter investering.

IDA

af IDA

Kapital til vækst, generationsskifte eller MBO - hvordan tænker en kapitalfond?

Det er en stor beslutning at invitere eksterne ind i ejerkredsen af sin virksomhed – uanset om det er ifm. generationsskifte, delkapitalisering, til brug for opkøb eller videre vækstrejse. Lige så stor beslutning er det at blive medejer af den virksomhed du arbejder i – ved at købe virksomheden ud en ejerleder eller en større koncern. I begge tilfælde er kapital og sparring nødvendigt, og ”valg af den rigtige partner afhænger i høj grad af kemi, erfaring og et fælles mål”, fortæller Frederik Aackermann, Partner i kapitalfonden Industri Udvikling.

Siden etablering i 1994 har Industri Udvikling (IU) investeret i mere end 140 mindre og mellemstore virksomheder i Danmark – altid som dedikeret minoritetsinvestor og sparringspartner – og har således solid erfaring med ejerledere og management buy-outs på tværs af brancher og nicher. Fokus er altid business-to-business virksomheder inden for teknologi, produktion, handel og service, og omsætningsstørrelsen er niveauet 75-500 mio.kr. når Industri Udvikling går ind.

I webinaret giver Frederik Aackermann konkret indblik og eksempler på:
- Hvordan tænker en kapitalfond før investering?
- Hvad ser de efter og hvad lægger de vægt på?
- Hvilke typer fonde findes der og hvad er forskellene?
- Hvordan er investeringsprocessen?
- Samarbejdet om udvikling af virksomheden – tilgang, tiltag og bestyrelsen
- Udfordring og sparring fra fonden undervejs?
- Tanker og erfaring med fælles exits
- De største udfordringer mellem fond, ejerledere og i bestyrelsen

Webinaret tager udgangspunkt i Industri Udviklings konkrete fokus, tilgang og erfaringer, og sammenligner med andre typer fonde i det danske og skandinaviske landskab. Eksempler tages frem fra management buy-outs og investering i ejerledede virksomheder – alt efter interessen fra deltagerne. Spørgsmål er velkomne og kan stilles undervejs i webinaret.

Målgruppe
Ejerledere – som overvejer at få ekstern kapital og sparring til vækstrejse, opkøb af konkurrent, delsalg, generationsskifte til ledelsen, familiemedlem eller tredjepart.
MBO-kandidater – dvs. direktører og ledergruppemedlemmer, som har overvejelser om at blive ejerleder eller medejerleder af det selskab, de arbejder i.

Oplægsholder
Frederik Edward Aackermann, Partner, Industri Udvikling, 22606999, faa@industriudvikling.dk
Frederik har 15 års erfaring med strategiudvikling, opkøb, MBO’er, integration og forbedringsprogrammer i industrien og i Industri Udvikling. Er dertil selv iværksætter lige siden studiestart.
Uddannet civilingeniør fra DTU, og senere MBA Finance fra Pepperdine University USA. Videre kurser hos IMD m.fl.