15.11.2018
2 min læsetid

Proteinmodeller som værktøj til at forstå genetiske sygdomme

Computermodellering af biologiske og medicinske problemstillinger er i dag hverdagskost, men der er stadig et utal af ubesvarede spørgsmål, som metoderne kan hjælpe til med at udrede.

IDA

af IDA

Beskrivelse

Menneskets genetiske kode giver sig udtryk i de proteiner, som kroppen danner. Ved at se, hvordan disse interagerer på molekyleplan, kan man ekstrahere flere interessante informationer.

I Unge Forskere-projektet blev der undersøgt, hvorledes en almindelig genetisk sygdom kan forårsage specifikke ændringer, som fører til sygdom hos enkeltpersoner. Ved at kortlægge ændringerne kan man udvælge præcisionsmedicin, der passer til grupper af patienter, samtidig med at man får en øget forståelse af sygdommens mekanisme.

Oplægsholder

Frederik Steensgaard Gade er den samlede vinder af Unge Forskere 2018. Han dimitterede fra Odense Tekniske Gymnasium 2018 og studerer nu på 1. semester af Teknisk Biomedicin (bachelor) på DTU.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev