18.05.2020
2 min læsetid

Selvledelse i virtuelle arbejdsfællesskaber

Bliv klogere på selvledelse i virtuelle arbejdsfællesskaber og lær hvordan I går fra vertikal til horisontal rapportering.

IDA

af IDA

Beskrivelse

Vigtigheden af fællesskabet er blevet pointeret igen og igen under Corona-krisen. Og på enhver arbejdsplads er fællesskab i vidt omfang blevet synonymt med det at arbejde hver for sig og kommunikere virtuelt. Ledelse er med et slag blevet en kompetence, som alle må udvikle, den knytter sig ikke kun til formelle lederroller.

At arbejde hver for sig kræver stærke kompetencer i selvledelse. Du må prioritere, strukturere og levere på dine opgaver. Samtidig må du sikre et tæt samarbejde med kolleger gennem de IT-kanaler, I har til rådighed.

I denne video bliver du præsenteret for, hvad et virtuelt arbejdsfællesskab er, og hvordan du må agere i det. Du får perspektiver på, hvordan du med afsæt i din egen arbejdssituation kan forbinde dig til andre og derigennem skabe værdi i den kerneopgave, I er fælles om.

Du kan i videoen høre om

  • Din guide til afklaret og tydelig selvledelse på tværs af arbejdssteder
  •  De fire roller i selvledelse i det virtuelle arbejdsfællesskab
  • Hvordan du kan navigere efter selvledelseskompasset

Målgruppe: Personer der helt eller delvist arbejder virtuelt i teams eller projekter.

Om oplægsholderen

Lars Pedersen fra Pitstop Management giver dig konkrete eksempler på virtuelt samarbejde og du vil få introduktion til værktøjer, som du kan implementere i din egen hverdag. Undervejs vil der være aktivitet i form af personlige refleksioner og debat.

Pitstop Management er en konsulentvirksomhed med speciale i distanceledelse og virtuelt samarbejde. Ejer Lars Pedersen, har drevet egen virksomhed siden 2004, og har stor erfaring som rådgiver, underviser og foredragsholder.

Lars har udgivet bogen ”Er der en leder til stede?”. Den indeholder teori, praktiske cases samt en række metoder til at styrke effektiviteten i teams, der arbejder på tværs af lokationer.

Læs mere om Lars og bogen her: www.pitstopmanagement.com

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev