15.11.2018
2 min læsetid

Små løsninger til store problemer

Forestil dig at kunne blive fri for indsprøjtninger, når du skal tage medicin som for eksempel insulin eller vaccine, og i stedet kunne tage din medicin som en mikropille (mikrocontainer) på størrelse med et sandkorn.

IDA

af IDA

Beskrivelse

Mikrocontainerne er fremstillet i polymer, og kan beskytte medicinen gennem mund, spiserør og mave og helt frem til tarmen, hvor medicinen skal optages af kroppen. Mikrocontainerne har vist sig at øge absorptionen af små-molekylære lægemiddelstoffer, når de testes i rotter, og de nyeste resultaterne med en oral vaccine er lovende.

Oplægsholder

Line Hagner Nielsen har studeret til farmaceut på Københavns universitet og blev færdig i 2008. Efter at have arbejdet på apotek, vendte hun tilbage til Københavns universitet og startede på en PhD. I PhD projektet undersøgte hun formuleringen af dårligt opløselige lægemiddelstoffer til det orale leveringssystem, mikrocontainere.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev