15.11.2018
2 min læsetid

Stamceller til behandling af neurodegenerative sygdomme

Neurodegenerative sygdomme såsom Parkinsons, Alzheimers og Huntingtons sygdom forårsages af nervecelledød i specifikke områder af hjernen, og hjernen har ikke kapacitet til selv at erstatte de tabte nerveceller.

IDA

af IDA

Beskrivelse 

I dette foredrag vil Agnete Kirkeby fortælle om, hvordan vi ved hjælp af stamceller kan producere nye nerveceller i laboratoriet, som kan transplanteres ind i hjernen på patienter. Hun vil fortælle om, hvorfor nogle sygdomme er mere egnede til stamcellebehandling end andre, og give jer et indblik i fremskridtene med at udvikle en stamcellebehandling til Parkinsons sygdom. I vil også høre om, hvordan man kan bruge stamceller fra patienter til at producere “syge” nerveceller i laboratoriet som kan bruges til teste nye medicinske stoffer mod hjernesygdomme.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev