04.06.2020
2 min læsetid

Strukturel mekanik

Lær hvordan du kan analysere og simulere ikke-lineære strukturel mekaniske problemstillinger, som fx ikke-lineære materialer og kontakt. Forstå strukturel mekanik i lineære og ikke-lineære solder og kompositter.

IDA

af IDA

Beskrivelse

Udvikling af produkter og maskinsystemer har ændret sig meget de sidste år, og der er nu muligheder for at undersøge og dimensionere systemer, hvor mange fx mekaniske egenskaber konstrueres og undersøges på forkant. i denne video har IDA Mechanical inviteret Comsol til at give en præsentation med eksempler på ikke-lineære materiale egenskaber som fx: plasticitet, kryb, hyper- og visco-plasticitet, mm.

Et andet uhyre interessant område er mulighederne for at simulere lineære og ikke-lineære komposit-materialer og hvordan man med en ny teknologi kan lave multifysiske simuleringer i kompositmaterialer. Multifysik kan fx være koblingen til varmetransport og/eller elektriske felter i kompositterne eller kobling til CFD eller akustik i den omkringliggende luft.

Videoen gennemgår en række eksempler som beskrevet i ovenstående, og Comsol kan stille demosites til rådighed, så du selv kan afprøve mulighederne, hvis du har lyst.

COMSOL udvikler og markedsfører platformen COMSOL Multiphysics, som anvendes til at opstille realistiske multifysiske modeller, simulerings apps og digitale tvillinger.