Event
Gærens hemmeligheder: fra brød til bryg🍺
Gær er meget mere end brød! 🍞🍺 Kom og hør eksperter fra De Danske Gærfabrikker fortælle om videnskaben bag gær – fra brygning og bagning til smagsgivende gærekstrakter.
Erhvervsakademi Aarhus, Viby J
Monday 28 April 2025
15:00 - 18:00
DKK 0.00
Danish
Du kender den stensikkert, den ikoniske gærpakke med Malteserkorset, der er kendt af de fleste – og som med tiden har opnået status som dansk designklassiker. Bagegæren danner nemlig grundlag for stort set alt det brød, der spises rundt om i Danmark, men gær er mere end det. I dag indgår 'gær ekstrakt' i en bred vifte fødevarer, hvor de bidrager til smagen.
Til aftenens oplæg vil 2 passionerede eksperter fra De Danske Gærfabrikker dykke ned i videnskaben bag gær og gøre os klogere på produktionen, dens mange former og anvendelser ude over bagegær , men også vin, øl og cider samt en indsigt i nogle af de andre aktiviteter firmaet bidrager til inden for gær og bakterier og alt der rør den verden!
De Danske Gærfabrikker
På De Danske Gærfabrikker i Grenaa har de i mere end 50 år produceret gær til danskerne, og i dag produceres der omkring 25.000 ton gær om året. En stor del af denne mængde er bagegær, der afsættes til brødindustrien, lokale håndværksbagere og dagligvarebutikker. Derudover produceres der specialiteter som vingær, gærekstrakter og gær til dyre- og humanernæring. De Danske Gærfabrikker ejes i dag af den canadiske familievirksomhed Lallemand Inc., der er en af verdens største producenter af gær.
- IDA giver en sandwich og en sodavand til alle tilmeldte deltagere!
Arrangementet afholdes i samarbejde med EAAA/fødevarerbachelor
Prices
Student, not a member of IDA | 0 kr. |
Participant, not a member of IDA | 0 kr. |
Student member | 0 kr. |
Practical Information
Where
Sønderhøj 11
8260 Viby J
When
15:00 - 18:00
Registration deadline
Latest cancellation
Event language
Participants
Organizer
Co-organizer
Kurser for studerende