Event
Græs - fremtidens fødevare?
Lige nu forskes der i, at mennesker i fremtiden skal få deres protein fra blandt andet græs. To af forskerne fortæller om idéen bag og de foreløbige resultater.
IDA-huset Aalborg, Aalborg
Wednesday 1 November 2023
17:00 - 20:00
DKK 0.00 - DKK 500.00
Danish
Der er i Danmark og i Europa et stort ønske om at reducere soyaforbruget fra de brasilianske regnskovsområder, en af metoderne der undersøges er at udvinde protein fra græs og oprense proteinet i en grad så det kan anvendes til menneskelig konsum. Det er et ønske at kunne anvende så meget af græsset som muligt, både som foder, gødning og føde.
Oplægsholderne vil i indlægget komme ind på bioraffinering af frisk høstede grønne afgrøder, herunder lidt om forskellige egnede planter fra flerårige kløvergræsser og efterafgrøder. De vil løfte sløret på de indledende resultater fra forsøgsfoder afprøvninger og fortælle om igangværende initiativer med at opføre prototype produktionsanlæg. Endvidere vil de tale om udvikling af membranfiltrering som en metode til at udvinde og adskille proteiner i en foderfraktion og en fraktion, der vil være egnet som protein i human ernæring.
Oplægsholderne:
Anders: Blev i 2022 færdig som kemiingeniør på Aalborg Universitet. Siden han blev færdig, har han arbejdet videre med sit specialeprojekt, først som research assistent og senere som Ph.d. studerende, hvor han har arbejdet på at udvinde proteiner fra græs.
"Som kemiingeniør har jeg særligt fokus på membran filtrering, og anvender nu dette til at adskille og opkoncentrere komponenter fra græs til både foder- og fødevareprodukter."
Mette: Agronom og phd i molekylære plantesygdomme fra Københavns Universitet. Hun har først arbejdet med biologisk bekæmpelse af plantesygdomme inden skiftet til Aalborg Universitet, hvor hun har fokuseret på bioraffinering og anvendelse af plantebiomasse til at udvinde proteiner og udnytte restfraktioner til forskellige produkter. På Institut for Kemi og Bioteknologi leder hun en gruppe, der arbejder med bæredygtige bioresource teknologier, hvor netop bioraffinering er central.
Forplejning: Kemi og Bioteknisk gruppe IDA Nord vil under oplægget være vært med kaffe, te, vand og i pausen er der mulighed for at indtage en sandwich.
Prices
Participant, not a member of IDA | 500 kr. |
Student, not a member of IDA | 500 kr. |
Company member | 0 kr. |
Member of organiser | 0 kr. |
Unemployed IDA member | 0 kr. |
Member | 0 kr. |
Senior member | 0 kr. |
Student member | 0 kr. |
Options
Ledsager | 150 kr. |
Animalsk protein | 0 kr. |
Practical Information
Where
Vestre Havnepromenade 9, 3. sal
9000 Aalborg
Mødelokale: Klitmøller
When
17:00 - 20:00
Registration deadline
Latest cancellation
Event language
Participants
Organizer
Co-organizer
IDA Levnedsmiddelselskabet
IDA Food Network