Event
Dansk Sensorik Selskab inviterer til seminar "Emballagevalg i det bæredygtige sensoriklab"
Bæredygtighed står højt på den politiske dagsorden. Men hvilke valg kan vi træffe i det sensoriske laboratorium, så det bliver mere bæredygtigt?
KU FOOD, Frederiksberg
Wednesday 31 May 2023
09:30 - 16:00
DKK 0.00
Danish
Mødested ved receptionen, som ligger ved hovedindgangen til bygningen.
10:10-10:25 Rundt om bordet D2S bestyrelse
10:25-10:55 Emballagematerialer og funktionalitet – fx plastiktyper, migration, pH mm. Jens Risbo, KU FOOD
10:55-11:10 Pause
11:10-12:00 Mindre CO2? Vælg den rigtige emballage ud fra LCA analyser Cecilie Heide Nielsen, KU FOOD
12:00-13:00 Netværksfrokost
13:55-15:15 Det bæredygtige sensoriklab - diskussion
Bemærk! dette er et møde for folk, der arbejder med sensorik, og IDA har fået reserveret 5 pladser. Angiv venligst om du er medlem af IDA ved tilmelding, og hvad din erfaring er med sensorik.
Du tilmelder dig direkte via mail til Bodil på mail: bhah@food.ku.dk. Du modtager besked fra arrangøren om, hvorvidt du er blevet tildelt en plads.
Du tilmelder dig direkte via mail til Bodil på mail: bhah@food.ku.dk. Du modtager besked fra arrangøren om, hvorvidt du er blevet tildelt en plads.
Program:
09:30-10:00 Ankomst, kaffe og te
10:00-10:10 Velkommen og seneste nyt fra D2S samt E3S D2S bestyrelse
10:10-10:25 Rundt om bordet D2S bestyrelse
10:25-10:55 Emballagematerialer og funktionalitet – fx plastiktyper, migration, pH mm. Jens Risbo, KU FOOD
10:55-11:10 Pause
11:10-12:00 Mindre CO2? Vælg den rigtige emballage ud fra LCA analyser Cecilie Heide Nielsen, KU FOOD
12:00-13:00 Netværksfrokost
13:00-13:45 Bæredygtigt emballagevalg – diskussion med kort introduktion fra D2S
- Hvilke erfaringer har du med bæredygtige emballager?
- Hvad har du afprøvet, hvad virkede, hvad virkede ikke?
- Hvor langt er du/dit lab i processen?
- Diskussion i mindre grupper og opsamling i plenum ved Susanne Bølling Laugesen, Absalon, D2S bestyrelse
13:45-13:55 Pause
13:55-15:15 Det bæredygtige sensoriklab - diskussion
- Hvordan kan du tænke dit sensoriklab mere bæredygtigt?
- Tænk over prøveopbevaring, prøveforberedelse, rengøring/oprydning, bortskaffelse/sortering samt ressourceforbrug generelt.
- Diskussion i mindre grupper og opsamling i plenum ved Camilla Varming, Novozymes, D2S bestyrelse
15.15-15.30 Afrunding
- Input til kommende møder ved D2S bestyrelse
15:30-16:00 Rundvisning i KU’s sensorikfaciliteter Bodil Allesen-Holm, KU FOOD, D2S bestyrelse, Belinda Lange, Sanne Sansolios, KU FOOD
Prices
Company member | 0 kr. |
Unemployed IDA member | 0 kr. |
Member | 0 kr. |
Member of organiser | 0 kr. |
Senior member | 0 kr. |
Student member | 0 kr. |
Options
Ledsager til IDA medlem | 0 kr. |
Practical Information
Where
Rolighedsvej 26, st.
1958 Frederiksberg
When
09:30 - 16:00