Arrangement

Dansk Sensorik Selskab inviterer til seminar "Emballagevalg i det bæredygtige sensoriklab"

Bæredygtighed står højt på den politiske dagsorden. Men hvilke valg kan vi træffe i det sensoriske laboratorium, så det bliver mere bæredygtigt?

Tilmeldingsfrist: 25. maj 2023 kl. 23.59

KU FOOD, Frederiksberg

Onsdag den 31. maj 2023

kl. 09.30 - 16.00

0,00 kr.

Dansk

Find flere praktiske informationer nederst på siden.
Mødested ved receptionen, som ligger ved hovedindgangen til bygningen.

Bemærk! dette er et møde for folk, der arbejder med sensorik, og IDA har fået reserveret 5 pladser. Angiv venligst om du er medlem af IDA ved tilmelding, og hvad din erfaring er med sensorik.
Du tilmelder dig direkte via mail til Bodil på mail: bhah@food.ku.dk. Du modtager besked fra arrangøren om, hvorvidt du er blevet tildelt en plads.

Program:

09:30-10:00 Ankomst, kaffe og te

10:00-10:10 Velkommen og seneste nyt fra D2S samt E3S D2S bestyrelse

10:10-10:25 Rundt om bordet D2S bestyrelse

10:25-10:55 Emballagematerialer og funktionalitet – fx plastiktyper, migration, pH mm. Jens Risbo, KU FOOD

10:55-11:10 Pause

11:10-12:00 Mindre CO2? Vælg den rigtige emballage ud fra LCA analyser Cecilie Heide Nielsen, KU FOOD

12:00-13:00 Netværksfrokost

13:00-13:45 Bæredygtigt emballagevalg – diskussion med kort introduktion fra D2S
  • Hvilke erfaringer har du med bæredygtige emballager?
  • Hvad har du afprøvet, hvad virkede, hvad virkede ikke?
  • Hvor langt er du/dit lab i processen?
  • Diskussion i mindre grupper og opsamling i plenum ved Susanne Bølling Laugesen, Absalon, D2S bestyrelse
13:45-13:55 Pause

13:55-15:15 Det bæredygtige sensoriklab - diskussion
  • Hvordan kan du tænke dit sensoriklab mere bæredygtigt?
  • Tænk over prøveopbevaring, prøveforberedelse, rengøring/oprydning, bortskaffelse/sortering samt ressourceforbrug generelt.
  • Diskussion i mindre grupper og opsamling i plenum ved Camilla Varming, Novozymes, D2S bestyrelse
15.15-15.30 Afrunding
  • Input til kommende møder ved D2S bestyrelse
15:30-16:00 Rundvisning i KU’s sensorikfaciliteter Bodil Allesen-Holm, KU FOOD, D2S bestyrelse, Belinda Lange, Sanne Sansolios, KU FOOD

Priser

Firmamedlem

0 kr.

Ledigt IDA-medlem

0 kr.

Medlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilvalg

Ledsager til IDA medlem

0 kr.

Praktiske Informationer

Hvor

KU FOOD
Rolighedsvej 26, st.
1958 Frederiksberg

Hvornår

Onsdag den 31. maj 2023
kl. 09.30 - 16.00

Tilmeldingsfrist

Torsdag den 25. maj 2023 kl. 23.59

Afmeldingsfrist

Søndag den 28. maj 2023 kl. 23.59

Arrangementssprog

Dansk

Antal tilmeldte

17

Arrangør

IDA Levnedsmiddelselskabet

Arrangementsnr.

349679
Login og se tilknyttede filer