Event

Meltyper, bageteknikker og brødkvalitet

Åse Solvej Hansen vil fortælle om, hvordan du laver lyst brød med forskellige meltyper og surdej, og hvordan du får den bedste kvalitet ud af dine anstrengelser. Fintan fra Quartz Møller vil fortælle om forskellige bageteknikker og medbringer smagsprøver.

IDA Conference, København V

Tuesday 18 March 2025

17:00 - 19:00

DKK 0.00 - DKK 100.00

Danish

More practical information at the bottom of the page.

Hvad er god bagekvalitet af hvedemel? Hvad er gluten, og i hvilke meltyper findes det?

Forskellige hvedearter og –sorter og deres egenskaber.

Er der forskel på mel formalet på en stenkværn og i en valsemølle?

Hvad er surdej, og hvorfor anvendes det?

Hvilke meltyper kan anvendes i lyst brød med surdej?

Hvordan ælter jeg brødet, hvordan får jeg brødet til at hæve optimalt, hvordan får jeg god brødsmag og god ’krumme’ i brødet?

Hvilke meltyper og bageteknik skal jeg vælge ved bagning med fuldkornsmel.

Forskellige tilsætninger til brøddej: maltmel, havregryn og enzymer. 

Anvendelse af tørgær kontra frisk gær

Hvordan ælter jeg brødet, hvordan får jeg brødet til at hæve optimalt, hvordan får jeg god brødsmag og hvordan får jeg god ’krumme’ i brødet?

Fintan medbringer smagsprøver.

Åse Solvej Hansen er lektor emerita på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Univer­sitet, hvor hun har undervist og forsket i kvalitet af kornprodukter og bælgfrugter gennem mere end 30 år.

Fintan er møller ved Quartz Mølle og bager med forretning i Ringsted.

Prices

Participant, not a member of IDA

100 kr.

Company member

50 kr.

Member of organiser

50 kr.

Unemployed IDA member

0 kr.

Member

50 kr.

Senior member

50 kr.

Student member

0 kr.

Options

Ledsager

100 kr.

Practical Information

Where

IDA Conference
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

When

Tuesday 18 March 2025
17:00 - 19:00

Registration deadline

Tuesday 11 March 2025 23:55

Latest cancellation

Tuesday 11 March 2025 23:55

Event language

Danish

Participants

57

Organizer

IDA Levnedsmiddelselskabet

Co-organizer

Vestsjællands Afdeling, IDA Sjælland
IDA Levnedsmiddelselskabet

Meetup no.

358995
Login to see attached files