Arrangement

Meltyper, bageteknikker og brødkvalitet

Åse Solvej Hansen vil fortælle om, hvordan du laver lyst brød med forskellige meltyper og surdej, og hvordan du får den bedste kvalitet ud af dine anstrengelser. Fintan fra Quartz Møller vil fortælle om forskellige bageteknikker og medbringer smagsprøver.

Tilmeldingsfrist: 11. marts 2025 kl. 23.55

IDA Conference, København V

Tirsdag den 18. marts 2025

kl. 17.00 - 19.00

0,00 kr. - 100,00 kr.

Dansk

Find flere praktiske informationer nederst på siden.

Hvad er god bagekvalitet af hvedemel? Hvad er gluten, og i hvilke meltyper findes det?

Forskellige hvedearter og –sorter og deres egenskaber.

Er der forskel på mel formalet på en stenkværn og i en valsemølle?

Hvad er surdej, og hvorfor anvendes det?

Hvilke meltyper kan anvendes i lyst brød med surdej?

Hvordan ælter jeg brødet, hvordan får jeg brødet til at hæve optimalt, hvordan får jeg god brødsmag og god ’krumme’ i brødet?

Hvilke meltyper og bageteknik skal jeg vælge ved bagning med fuldkornsmel.

Forskellige tilsætninger til brøddej: maltmel, havregryn og enzymer. 

Anvendelse af tørgær kontra frisk gær

Hvordan ælter jeg brødet, hvordan får jeg brødet til at hæve optimalt, hvordan får jeg god brødsmag og hvordan får jeg god ’krumme’ i brødet?

Fintan medbringer smagsprøver.

Åse Solvej Hansen er lektor emerita på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Univer­sitet, hvor hun har undervist og forsket i kvalitet af kornprodukter og bælgfrugter gennem mere end 30 år.

Fintan er møller ved Quartz Mølle og bager med forretning i Ringsted.

Priser

Deltager, ikke medlem af IDA

100 kr.

Firmamedlem

50 kr.

Medlem af arrangør

50 kr.

Ledigt IDA-medlem

0 kr.

Medlem

50 kr.

Seniormedlem

50 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilvalg

Ledsager

100 kr.

Praktiske Informationer

Hvor

IDA Conference
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

Hvornår

Tirsdag den 18. marts 2025
kl. 17.00 - 19.00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag den 11. marts 2025 kl. 23.55

Afmeldingsfrist

Tirsdag den 11. marts 2025 kl. 23.55

Arrangementssprog

Dansk

Antal tilmeldte

57

Arrangør

IDA Levnedsmiddelselskabet

Medarrangør

Vestsjællands Afdeling, IDA Sjælland
IDA Levnedsmiddelselskabet

Arrangementsnr.

358995
Login og se tilknyttede filer