Arrangement
Meltyper, bageteknikker og brødkvalitet
Åse Solvej Hansen vil fortælle om, hvordan du laver lyst brød med forskellige meltyper og surdej, og hvordan du får den bedste kvalitet ud af dine anstrengelser. Fintan fra Quartz Møller vil fortælle om forskellige bageteknikker og medbringer smagsprøver.
Tilmeldingsfrist: 11. marts 2025 kl. 23.55
IDA Conference, København V
Tirsdag den 18. marts 2025
kl. 17.00 - 19.00
0,00 kr. - 100,00 kr.
Dansk
Hvad er god bagekvalitet af hvedemel? Hvad er gluten, og i hvilke meltyper findes det?
Forskellige hvedearter og –sorter og deres egenskaber.
Er der forskel på mel formalet på en stenkværn og i en valsemølle?
Hvad er surdej, og hvorfor anvendes det?
Hvilke meltyper kan anvendes i lyst brød med surdej?
Hvordan ælter jeg brødet, hvordan får jeg brødet til at hæve optimalt, hvordan får jeg god brødsmag og god ’krumme’ i brødet?
Hvilke meltyper og bageteknik skal jeg vælge ved bagning med fuldkornsmel.
Forskellige tilsætninger til brøddej: maltmel, havregryn og enzymer.
Anvendelse af tørgær kontra frisk gær
Hvordan ælter jeg brødet, hvordan får jeg brødet til at hæve optimalt, hvordan får jeg god brødsmag og hvordan får jeg god ’krumme’ i brødet?
Fintan medbringer smagsprøver.
Åse Solvej Hansen er lektor emerita på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, hvor hun har undervist og forsket i kvalitet af kornprodukter og bælgfrugter gennem mere end 30 år.
Fintan er møller ved Quartz Mølle og bager med forretning i Ringsted.
Priser
Deltager, ikke medlem af IDA | 100 kr. |
Firmamedlem | 50 kr. |
Medlem af arrangør | 50 kr. |
Ledigt IDA-medlem | 0 kr. |
Medlem | 50 kr. |
Seniormedlem | 50 kr. |
Studiemedlem | 0 kr. |
Tilvalg
Ledsager | 100 kr. |
Praktiske Informationer
Hvor
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Hvornår
kl. 17.00 - 19.00
Tilmeldingsfrist
Afmeldingsfrist
Arrangementssprog
Antal tilmeldte
Arrangør
Medarrangør
IDA Levnedsmiddelselskabet