Event
Perfluorerede stoffer i vores fødevarer
Perfluorerede stoffer har fundet anvendelse i en lang række forskellige produkter, eks. fødevarekontaktmaterialer, og de ofte svært nedbrydelige stoffer har også spredt sig ud i miljøet. Men hvad er konsekvenserne for befolkningen.
IDA Conference, København V
Wednesday 23 September 2020
19:00 - 21:30
DKK 100.00 - DKK 150.00
Danish
Historier om perfluorerede stoffer dukker ofte op i mediebilledet. Men hvad er det for nogen stoffer, hvordan bliver vi udsat for dem og hvorfor vurdere flere eksperter, ikke mindst den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), at stofferne udgør en risiko for forbrugerne. Og endelig hvad bliver der gjort for at mindske vores eksponering for disse stoffer. Kan man selv gøre noget? Kom og hør indlæg fra foredragsholdere, der på hver deres felt har stor indsigt i problematikken.
Foredragsholdere er:
Gitte Alsing Pedersen, Seniorrådgiver ved DTU fødevareinstituttet – kortlægning af forekomst og eksponering - og de analytiske udfordringer i laboratoriet
Philippe Grandjean, Professor ved Syddansk Universitet – Mørke hemmeligheder om perfluorerede stoffer
Malene Teller Blume, kvalitetschef hos Coop – Hvorfor og hvordan – Coop - en stor detailhandels kamp for at udfase PFAS og involvere kunderne
Charlotte Legind, Fødevarestyrelsen – Risikohåndtering af fluorstoffer i emballage og fødevarer
Der vil være en pause med forfriskninger i løbet af aftenen.
Billede af Andrew Martin fra Pixabay.
Prices
Participant, not a member of IDA | 150 kr. |
Student, not a member of IDA | 100 kr. |
Company member | 100 kr. |
Member of organiser | 100 kr. |
Unemployed IDA member | 100 kr. |
Member | 100 kr. |
Senior member | 100 kr. |
Student member | 100 kr. |
Practical Information
Where
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
When
19:00 - 21:30