Arrangement
Perfluorerede stoffer i vores fødevarer
Perfluorerede stoffer har fundet anvendelse i en lang række forskellige produkter, eks. fødevarekontaktmaterialer, og de ofte svært nedbrydelige stoffer har også spredt sig ud i miljøet. Men hvad er konsekvenserne for befolkningen.
Tilmeldingsfrist: 22. september 2020 kl. 20.00
IDA Conference, København V
Onsdag den 23. september 2020
kl. 19.00 - 21.30
100,00 kr. - 150,00 kr.
Dansk
Historier om perfluorerede stoffer dukker ofte op i mediebilledet. Men hvad er det for nogen stoffer, hvordan bliver vi udsat for dem og hvorfor vurdere flere eksperter, ikke mindst den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), at stofferne udgør en risiko for forbrugerne. Og endelig hvad bliver der gjort for at mindske vores eksponering for disse stoffer. Kan man selv gøre noget? Kom og hør indlæg fra foredragsholdere, der på hver deres felt har stor indsigt i problematikken.
Foredragsholdere er:
Gitte Alsing Pedersen, Seniorrådgiver ved DTU fødevareinstituttet – kortlægning af forekomst og eksponering - og de analytiske udfordringer i laboratoriet
Philippe Grandjean, Professor ved Syddansk Universitet – Mørke hemmeligheder om perfluorerede stoffer
Malene Teller Blume, kvalitetschef hos Coop – Hvorfor og hvordan – Coop - en stor detailhandels kamp for at udfase PFAS og involvere kunderne
Charlotte Legind, Fødevarestyrelsen – Risikohåndtering af fluorstoffer i emballage og fødevarer
Der vil være en pause med forfriskninger i løbet af aftenen.
Billede af Andrew Martin fra Pixabay.
Priser
Deltager, ikke medlem af IDA | 150 kr. |
Studerende, ikke medlem af IDA | 100 kr. |
Firmamedlem | 100 kr. |
Medlem af arrangør | 100 kr. |
Ledigt IDA-medlem | 100 kr. |
Medlem | 100 kr. |
Seniormedlem | 100 kr. |
Studiemedlem | 100 kr. |
Praktiske Informationer
Hvor
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Hvornår
kl. 19.00 - 21.30