Arrangement

Anvendt biomimetik

Tåstrup

Mandag d. 28. november 2011

Kl. 09:00 - 16:30

Gratis

 

Beskrivelse

ATV-Semapp inviterer i samarbejde med Dansk Maskinteknisk Selskab til et heldagsseminar under temaet Anvendt biomimetik -  højteknologiske produkter inspireret af naturen

Evolutionen har over millioner af år genereret perfektionerede strukturelle og materialemæssige løsninger på utallige problemstillinger.

I al sin enkelhed består biomimetik i at springe over hvor gærdet er lavest ved at lade sig inspirere af og/eller kopiere de optimerede løsninger, som naturen møjsommeligt har brugt millioner af år på at opnå, til effektivt at udvikle nye materialedesigns og strukturer.

Det står klart, at med naturens umådeligt lange forspring er der meget vi kan lade os inspirere af.

Bedst kendt er nok spindelvæv, som er mere elastisk end gummi og stærkere end stål. Lotusblomster og gekkofødder er eksempler på biologiske strukturer, der kan sikre selvrensning eller reversibel vedhæftning gennem overfladens nanostrukturer. Andre inspirationskilder kan være overfladestrukturerne i hajskin, der optimerer flowforhold, og farverne på visse sommerfugle og biller, der skyldes underliggende periodiske overfladestrukturer.

Generelt mener man, at af de erkendte biomimetiske effekter er kun ca. 5 % i dag implementeret i egentlige industrielle produkter.

Temadagen sætter fokus på 'Innovation Through the Principles of Nature' og har til formål at give virksomhederne indblik i mulige materialer, strukturer, effekter og processer inspireret af naturen, samt netværke med aktører indenfor forskningsverdenen.

Målgruppe

Virksomheder og andre aktører, der i international konkurrence stiller høje teknologiske krav til nye produkter og samtidig ønsker, at de anvendte materialer skal udvise nye og multifunktionelle egenskaber samt leve op til krav om bæredygtighed og genanvendelse.

Detailprogram og tilmelding

Link til det fulde program og oplysninger om tilmelding vil snarest blive offentliggjort her på siden. 

Er du medlem af DMS/IDA deltager du til reduceret pris.

 

Praktisk Info

Hvor

Teknologisk Institut - Tåstrup

Gregersensvej 1

2630 Tåstrup


Hvornår

Mandag d. 28. november 2011

Kl. 09:00 - 16:30


Pris

Medlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Ledsager til medlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

23. november 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

18


Arrangementsnr.

124674


Arrangør

IDA Mechanical